Spitalul Clinic de Urgență Tîrgu Mureș se află în Top 10 servicii medicale, conform unui raport ORS

Observatorul Român de Sănătate a făcut public un raport din care reiese că 25% dintre pacienţi sunt foarte nemulţumiţi de condiţiile din spitale, 5.000 au spus că li s-au pretins atenţii din partea medicilor, iar peste o cincime au declarat că şi-au cumpărat singuri medicamente în spital.  De asemenea, 8 din 10 pacienţi au completat în chestionar că au fost satisfăcuţi de activitatea şi implicarea medicului care i-a îngrijit.

 

Tîrgu Mureș, în top 10 pacienți mulțumiți de serviciile  medicale

 

În ceea ce priveşte serviciile medicale, în cadrul raportului a fost realizat un top al unităţilor sanitare în fruntea căruia se află Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Cuza Vodă” din Iaşi (87% de pacienţi mulţumiţi), fiind urmat de Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj Napoca şi de Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Dr. IA Sbarcea” din Braşov, cu peste 86% de persoane satisfăcute.

Un aspect pozitiv pentru Tîrgu Mureș este faptul că Spitalul Clinic de Urgență Tîrgu Mureș se află în Top 10 servicii medicale.  Astfel, spitalul din Tîrgu Mureș are un procent de 85,82%. Procentul reprezintă pacienții mulțumiți și foarte mulțumiți de serviciile medicale oferite de spital. Media pe țară este 79,81%.

 

Un aspect negativ

 

În schimb, potrivit sursei citate, 21% dintre spitalele româneşti au manifestat interes zero faţă de părerea pacienţilor deoarece nu au încurajat completarea niciunui chestionar de satisfacţie. Printre acestea, se numără Spitalul Clinic de Urgenţă Floreaasca din Bucureşti, Spitalul Judeţean Târgu-Mureş sau Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova.

 

Cristina Vancea

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.