Spitalul Clinic Județean va avea încă 3 secții

mediciÎn acest moment, în structura Spitalului Clinic Județean Mureș funcționează 22 de secții, dintre care 14 sunt clinice. Începând cu anul universitar 2014-2015, alte 3 secții vor deveni clinice. Este vorba despre secțiile Pneumologie, Gastroenterologie și Neuropsihiatrie Pediatrică (NPP).

Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu Mureș a aprobat deja, în sedința Senatului din data de 15 ianuarie 2014, ca cele 3 secții să devină clinici universitare, urmând ca, împreună cu conducerea Spitalului Clinic Județean Mureș, să facă toate demersurile ulterioare.

Obținerea statutului de secție clinică înseamnă, pe lângă creșterea prestigiului secției și a spitalului, și oportunitatea de a accesa fonduri nerambursabile destinate investițiilor în infrastructura de cercetare.

Secţiile clinice universitare sunt secţii de spital în care se desfăşoară activităţi de asistenţă medicală, învăţământ medical, cercetare ştiinţifică şi de educaţie medicală continuă (EMC).

În conformitate cu legislația în vigoare, secţiile clinice universitare se înfiinţează la propunerea instituţiei de învăţământ superior, prin ordin al ministrului Sănătăţii, cu avizul Ministrului Educaţiei Naționale.

Sursa: Spitalul Clinic Județean

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.