Spitalul județean Mureș are șansa de a fi dotat cu echipamente de radioterapie, cu sprijinul financiar al Băncii Mondiale

Ministrul Sănătății, prof.dr.Florian Bodog, a semnat ieri, 9 noiembrie, primele contracte de achiziție pentru dotarea cu echipamente de radioterapie a cinci spitale din București și din țară.  Echipamentele vor fi achiziționate în baza Acordului de împrumut cu Banca Mondială, în cadrul căruia sunt prevăzute 38 de milioane de euro pentru achiziția de aparatură cu echipamente de radioterapie.

Cele cinci spitale beneficiare sunt: Spitalul Județean Constanța, Spitalul  Județean Galați, Institutul Oncologic București ‘prof.dr.Alexandru Trestioreanu’, Spitalul Județean Baia Mare și Spitalul Universitar de Urgență Elias.

Șanse și pentru Tîrgu Mureș

În luna decembrie, la Ministerul Sănătății este programată vizita experților Agenției Europene pentru Energie Atomică de la Viena care, în urma analizării locațiilor din unitățile medicale, stabilesc parametrii în care trebuie să se încadreze aparatura de radioterapie  cu care ar putea fi dotate alte 8 centre din țară din cadrul unităților sanitare: Institutul Clinic Fundeni, Spitalul  Universitar de Urgență Militar Central  Dr. Carol Davila București, Spitalul Clinic Colțea,  Spitalul Județean Brașov, Spitalul Județean  Argeș, Spitalul Județean Prahova, Spitalul Județean Mureș și  Spitalul Municipal Timișoara.

De asemenea, Agenția Europeană pentru Energie Atomică de la Viena a acordat Ministerului Sănătății sub formă de granturi nerambursabile suma de 315.000 euro, care reprezintă 95% din finanțarea unui program de formare și pregătire profesională a echipelor de specialiști care lucrează în centrele de radioterapie.

În baza unui acord încheiat între Ministerul Sănătății și Agenția Europeană pentru Energie Atomică de la Viena, toate achizițiile de echipamente de radioterapie realizate în baza Acordului cu Banca Mondială  beneficiază de consultanță din partea experților acestei Agenții.

Agerpres

 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.