Spitalul nu mai are director

spital tarnaveniManagerul Szász Ioan a demisionat în data de 21 august în urma unui control efectuat de Corpul de Control al primului-ministru. Controlul a venit în urma unei petiţii, formulată în luna iunie de primarul Sorin Megheşan, înregistrată la Ministerul Sănătăţii şi la Corpul de Control.

Problemele…

…au apărut după ce un grup de consilierii au semnat un memoriu iniţiat de consilierul Alin Mihăilescu, prin care se solicita Consiliului Judeţean Mureş, rezolvarea lipsei medicilor anestezişti de la spitalul din Tîrnăveni. Aici de mai mulţi ani lucrează un singur medic anestezist din Mediaş, angajat cu contract de prestări servicii, doar o zi pe săptămână, toate intervenţiile chirurgicale fiind programate în ziua de joi, în funcţie de orarul anestezistului din Mediaş.

În urma memoriului, Consiliul Judeţean Mureş a trimis o adresă către Spitalul din Tîrnăveni, care se află în subordinea instituţiei judeţene, pentru a rezolva problemele de personal existente. Răspunsul dat de spitalul Gheorghe Marinescu, prin managerul Szász Ioan a dat peste cap intervenţiile consilierilor. Directorul a comunicat că unitatea sanitară are trei posturi normate de medic anestezişti, din care două sunt ocupate de medici rezidenţi, iar cel de-al treilea este ocupat cu jumătate de normă de un medic primar ATI, prin contract de prestări servicii şi care sunt suficienţi pentru necesităţile spitalului.

La sfârșitul săptămânii trecute, vineri, ministrul Sănătății, Eugen Nicolaescu a fost prezent la Tîrnăveni pentru a dezbate situația Spitalului. Întâlnirea s-a desfășurat în Sala de ședințe a Primăriei, iar alături de ministru a mai participat secretarul de stat Adrian Pană, senatorul Akos Mora, președintele Consiliului Județean Ciprian Dobre, primarul Sorin Megheșan și cadre medicale din cadrul spitalului din Târnăveni.

Tematica discuțiilor a fost soarta Judecătoriei, starea economică a orașului și găsirea unor căi de redresare, mutarea secției de pediatrie în incinta spitalului, situația secției de psihiatrie și a spitalului în general. Ministrul și-a exprimat speranța ca posturile de conducere ale spitalului să fie ocupate prin concurs de către oameni competenți, fiind subliniată și lipsa unui director medical în cadrul instituției timp de mai mulți ani. Deocamdată, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş Ciprian Dobre va trebui să numească un director interimar până la ocuparea prin concurs a acestui post, dar şi un director medical.

Mircea Barbu

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.