Sportivii mureșeni, pe rampă

nova-vita2-660x487La sfârșitul săptămânii trecute, sâmbătă, CS Nova Vita Tîrgu-Mureş a învins pe teren propriu echipa timişoreană BCM Danzio cu 76-69. În acest meci, americancele ,,ardelence” au făcut legea. Hillard a reuşit un double-double cu 26 de puncte şi 12 recuperări, Walker a strâns 25 de puncte şi 9 recuperări, iar Riggs a avut 13 puncte, 8 recuperări şi 7 pase decisive. Impresionant a fost,de asemenea, numărul de recuperări făcut de mureșence, 49, în condiţiile undei rotaţii foarte mici a băncii de rezerve, în timp ce Danzio a strâns doar 35.

Echipa feminină de handbal SC Mureşul Tîrgu-Mureş a învins în deplasare cu scorul de 34-29 formaţia CSM Bistriţa, într-o partidă din cadrul etapei a XV-a a Diviziei A. Partida din Sala Sporturilor din Bistriţa, disputată săptămâna trecută, luni, a fost deosebit de disputată, cele două formaţii s-au aflat, în ambele reprize ale partidei, pe rând la conducere. Pentru CS Mureşul urmează două partide importante pe teren propriu, cu HC Alba Sebeş şi CSM Slatina, ambele cu câte 16 puncte, după care vor face deplasarea la ultima clasată, Unic Târgu-Jiu. La Bistriţa, pe lista marcatoarelor au fost înregistrate şase jucătoare din tabăra mureşeană: Moloci 12, Oliveira 10, Nagy 5, Andreea Serediuc 3, Bodor şi Diana Şandru câte 2. Au mai jucat: Ungureanu, Diana Diaconu (portari), Loredana Tamaş, Fazakas Kinga, Bab Timea, Andreea Dragotă. De la gazde a ieşit în evidenţă Ligia Meleşiu, care a înscris 14 goluri.

Băieții mureșeni baschetbaliști și-au revenit după eșecul de la Giurgiu și-au obținut o victorie la aproape 30 de puncte – BC Mureș – BC Farul Constanța 83:55. Gediminas Navickas a fost principalul marcator reușind 16 puncte și 7 pase decisive pentru un indice de 24 la eficiență. Alături de el s-au mai remarcat Andrija Ciric (14 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive) și Branko Cuic (11 puncte, 8 recuperări și 9 pase decisive).

La închiderea ediției BC Mureș a înfruntat în deplasare, duminică de la ora 20, Universitatea Craiova, la sfârșitul meciului tabla de marcaj arăta scorul de 88-81 pentru gazde. Tigrii au fost înfrânți la 7 puncte diferență după o dispută aprigă.

Cristina Vancea

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.