Stagiu de pregătire pentru salvarea cu elicopterul la Târgu Mureş


În perioada 19 – 25 mai 2017, la Tg Mureș se desfășoară un stagiu de pregătire pentru salvarea cu elicopterul, organizat la punctul aero din cadrul Spitalului de Urgență Tg Mureș.

Cursul se desfășoară cu piloți, instructori și aparate de zbor asigurate de către IGAV și SMURD. La acest stagiu din cadrul SPJ Salvamont Salvaspeo Mureș participă 22 de salvatori montani, împreună cu alți colegi din țară.

Este un curs care cuprinde noțiunile de chemare a elicopterului, semnalizare, apropiere de aparat și transfer al tărgii cu pacientul. În cadrul Serviciului Salvamont Salvaspeo Mureș există deja și un salvator montan pregătit pentru salvare din elicopter, capabil să coboare din aparatul aflat în zbor să recupreze victima și să urce cu ajutorul troliului înapoi în aparat.

Aceste stagii sunt organizate de către Inspectoratul General pentru Aviație, Departamentul pentru Situații de Urgență și Salvamont România din dorința de a asigura cele mai optime și rapide posibilități de intervenție din cadrul evenimentelor montane foarte grave.
Cursuri asemănătoare vor continua pe parcursul acestui an pentru ca cât mai mulți salvatori montani să parcurgă această etapă de specializare profesională.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.