Staţia de apă din Bălan, remediată

apaStaţia de tratare a apei din oraşul Bălan a fost reconectată la reţeaua electrică şi au început procedurile pentru umplerea bazinelor şi pentru punerea în funcţiune a sistemului, urmând ca, în cursul serii, oraşul să aibă din nou apă potabilă.

Furnizarea cu apă în oraşul Bălan a fost oprită total săptămâna trecuă după ce, din cauza vântului puternic, mai mulţi arbori au căzut peste linia electrică ce alimenta staţia de tratare a apei, echipe de la Electrica lucrând mai multe ore pentru remedierea defecţiunilor.
Şeful de cabinet al prefectului Harghitei, Adrian Pănescu, a declarat că oraşul va avea apă potabilă luni seară, după finalizarea procedurii de umplere a bazinelor, unde nivelul apei a fost la cota de avarie, şi de punere în funcţiune a sistemului.
De asemenea, se lucrează la înlocuirea ţiglelor de pe acoperişul grădiniţei ,,Licurici” şi a Şcolii Generale ,,Geo Bogza„, care au fost smulse de vânt.
Adrian Pănescu a precizat că, potrivit evaluării preliminare efectuate de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Bălan, valoarea pagubelor produse de vântul puternic se ridică la 20.000 lei. O evaluare exactă a stricăciunilor produse de vijelie va fi făcută în zilele următoare.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.