Staţia de apă din Bălan, remediată

apaStaţia de tratare a apei din oraşul Bălan a fost reconectată la reţeaua electrică şi au început procedurile pentru umplerea bazinelor şi pentru punerea în funcţiune a sistemului, urmând ca, în cursul serii, oraşul să aibă din nou apă potabilă.

Furnizarea cu apă în oraşul Bălan a fost oprită total săptămâna trecuă după ce, din cauza vântului puternic, mai mulţi arbori au căzut peste linia electrică ce alimenta staţia de tratare a apei, echipe de la Electrica lucrând mai multe ore pentru remedierea defecţiunilor.
Şeful de cabinet al prefectului Harghitei, Adrian Pănescu, a declarat că oraşul va avea apă potabilă luni seară, după finalizarea procedurii de umplere a bazinelor, unde nivelul apei a fost la cota de avarie, şi de punere în funcţiune a sistemului.
De asemenea, se lucrează la înlocuirea ţiglelor de pe acoperişul grădiniţei ,,Licurici” şi a Şcolii Generale ,,Geo Bogza„, care au fost smulse de vânt.
Adrian Pănescu a precizat că, potrivit evaluării preliminare efectuate de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Bălan, valoarea pagubelor produse de vântul puternic se ridică la 20.000 lei. O evaluare exactă a stricăciunilor produse de vijelie va fi făcută în zilele următoare.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.