Stindard de 22 de metri, în centru

drapel, mures, ziua natioanal, ludus, stindard, festivitati, decembrie, 2012Sâmbătă, festivităţile pentru omagierea Zilei Naţionale a României au avut o altă desfăşurare decât în ultimii ani, ceremoniile desfăşurându-se atât în oraşul vechi, cât şi în cel nou.

Drapelul a fost sfinţit

Din iniţiativa Primăriei, în parcul Unirii din centrul vechi al oraşului a fost montat un catarg cu înălţimea de 22 metri, un suport falnic al Drapelului Naţional cu dimensiunile de 9 X 6 m. Slujba de sfinţire a drapelului s-a desfăşurat la biserica ortodoxă „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” de către preoţii Lucian Voşloban, Sorin Valer Russu, Vasile Cercel, Viorel Ormenişan, Mihai Cercel după care a urmat înălţarea drapelului pe catarg. Au participat la ceremonie primarul Cristian Moldovan, viceprimarul Kis István, consilierii Liviu Botezan, Ovidiu Pop, Gelu Puia, Daniel Totu, Cristina Dancu, Claudia Botezan, Adrian Deteşan, Ioan Rad, Florin Nistor, Tănasie Bologa. Au fost prezenţi şi Nicolae Cotta, şeful Poliţiei Luduş, Eugenia Giurgea, Sorinel Tripon, Daniel Şofron, Florin Cucean şi un mare număr de cetăţeni.

De la ora 14, la monumentul din parcul Primăriei, au fost depuse coroane de flori în memoria celor care s-au jertfit pentru neam şi ţară, din partea partidelor politice şi a instituţiilor de stat. A fost oficiată o slujbă de pomenire de către un sobor de preoţi şi s-a păstrat un moment de reculegere în amintirea eroilor neamului.

Despre însemnătatea zile de 1 Decembrie au vorbit primarul Cristian Moldovan, col. rez. Sever Popovici şi Ovidiu Dancu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mureş. În încheiere, trupele Garnizoanei Tîrgu-Mureş au defilat pe Bulevardul 1 Decembrie 1918.

Ioan A. Borgovan

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.