Știri de la Poliție

În ziua de 10.04.2012, orele 1545, Poliţia municipiului Reghin, a fost sesizată de către o femeie în vârstă de 75 ani despre faptul că din locuinţă i-a fost furat un lănţişor din aur, valoarea prejudiciului cauzat fiind de aproximativ 2.200 lei. La faţa locului s-au deplasat agenţii de siguranţă publică de la Poliţia municipiului Reghin, care au constatat faptul că în ziua de 10.04.2012, în jurul orelor 1535, în timp ce proprietara imobilului situat pe strada Pădurii din municipiul Reghin, era ieşită în grădină, cineva necunoscut a pătruns în curtea imobilului pe poartă, apoi în locuinţă, uşile fiind descuiate, de unde a sustras un lănţişor din aur cu cruciuliţă, de 14 g aflat în sufragerie pe o statuetă.
În urma verificărilor efectuate de către poliţişti a fost identificat suspectul în cazul furtului – o tânără de de 22 ani, domiciliată în municipiul Reghin – fiind recuperat şi bunul furat, în cauză efectuându-se cercetări cu tânăra în stare de libertate, sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt şi violare de domiciliu.

Au distrus stâlpii pentru a sustrage fierul dintr-un gard împrejmuitor

În ziua de 10.04.2012, în jurul orelor 1600, Poliţia oraşului Luduş a fost sesizată de către un administratorul unei firme despre faptul că persoane necunoscute au distrus stâlpii din beton pentru a sustrage fier vechi, acestea intrând în componenţa gardului care împrejmuia proprietatea firmei. Agenţii de siguranţă publică din cadrul Compartimentului Siguranţă şi Patrulare Luduş s-au deplasat la locul producerii evenimentului, au efectuat verificărilor şi au identificat doi suspecţi – G.A. de 19 ani, din Luduş şi M.C. de 17 ani din comuna Band, judeţul Mureş – care în ziua de 8.04.2012, în jurul orelor 1800 sau deplasat pe proprietate firmei şi cu un baros au distrus cinci stâlpi din beton, după care au sustras o cantitate de 52 kg de fier vechi, cu scopul de a-l valorifica, prejudiciul cauzat fiind de 3.000 lei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi distrugere.

A furat puieţi de brad de pe o plantaţie

În ziua de 10.04.2012, lucrătorii Secţiei de Poliţie Rurală Gorneşti, au depistat un bărbat de 60 ani, din localitatea Sângeorgiu de Mureş care avea asupra sa un număr de 6 puieţi din specia brad. Cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că bărbatul a sustras cei 6 puieţi dintr-o plantaţie înfiinţată la data de 6.04.2012 pe raza localităţii Sângeorgiu de Mureş şi administrată de Ocolul Silvic Tg.Mureş. Puieţii în cauză au fost ridicaţi fiind restituiţi reprezentantului Ocolul Silvic Tg.Mureş, urmând a se stabili ulterior prejudiciul cauzat, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Au furat doi miei

În dimineaţa de 10.04.2012. orele 9.00, patrula de poliţie din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Band, a fost sesizată de către un bărbat din comuna Band care deţine o turmă de oi, despre faptul că în noaptea de 8/9.04.2012, autori necunoscuţi au pătruns în curtea locuinţei sale iar dintr-un adăpost special amenjat, i-au sustras 2 miei, prejudicial fiind estimat la 400 lei. În urma investigaţiilor efectuate s-a reuşit identificarea suspecţilor – P.C. de 23 ani şi P.L. de 30 ani, ambii din comuna Band, judeţul Mureş. Cu ocazia cercetărilor, unul dintre suspecţi a mai recunoscut comiterea unui furt dintr-o locuinţă din comuna Band, faptă rămasă cu autori necunoscuţi, înregistrată în data de 3.02.2012, atunci fiind sustrase mai multe bunuri în valoare de 500 lei. Cei doi suspecţi sunt cercetaţi pentru furt calificat.

Au dezgropat şi au furat peste 170 m ţeavă de sondă

În ziua de 10.04.2012, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Sighişoara au identificat suspecţii într-un caz de furt înregistrat în urmă cu o zi. Astfel, în ziua de 9.04.2012, ora 12.50, Secţia de Poliţie Rurală Sighişoara, Postul de Poliţie Saschiz a fost sesizat de către angajatul unei companii despre faptul că pe raza comunei Saschiz, s-au sustras circa 170 m ţeavă de sondă cu diametrul de 2,1/2 ţoli. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Sighişoara, care a constatat faptul că în perioada 6-9.04.2012, a fost sustrasă 177 m ţeavă de sondă care era îngropată în sol la circa 25-30 cm, aceasta fiind în conservare, valoarea totală a prejudiciului fiind de 13.806 lei. În urma investigaţiilor efectuate au fost identificaţi suspecţii – G.N. de 39 ani, N.G. de 38 ani, G.I. de 59 ani şi O.N. de 28 ani, toţi din comuna Saschiz, judeţul Mureş – cercetările derulându-se cu cei 4 în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Surprins la volanul unui autoturism neînmatriculat şi cu număr fals

În dimineaţa de 10.04.2012, ora 1035, lucrătorii Biroului Rutier Reghin, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere a traficului rutier, au oprit pe strada Petru Maior din municipiu, un autoturism la volanul căruia se afla un tânăr de 28 ani, domiciliat în comuna Hodac, judeţul Mureş. În urma verificării în baza de date a autovehiculul oprit, s-a stabilit faptul că plăcuţele de înmatriculare montate pe autoturism aparţin unei autoutilitare, motiv pentru care conducătorului auto i s-a întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare.

Sursa: IPJ Mureș

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.