Știri de la Poliție

Port fără drept al cuţitului.

În data de 13.04.2012, în jurul orei 23.10, o patrulă de ordine şi siguranţă publică din cadrul Poliţiei municipiului Tg. Mureş s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că intr-un bar de pe strada 22 Decembrie a intrat o persoana care are asupra sa un cuţit. Agenţii de poliţie au identificat persoana, stabilind că este vorba despre un bărbat în vârstă de 34 ani, cu domiciliul în Sg. de Mures, care a intrat în barul sus-menţionat având asupra lui un cuţit. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul întrunirii elementelor constitutive ale infracţiunii „Portul fără drept al cuţitului”, prev. de art 2 alin. 1 din Legea 61/1991 R.

Furturi – suspecţi identificaţi şi cercetaţi.

# În data de 13.04.2012, în jurul orei 13:00, o patrulă de ordine şi siguranţă publică din cadrul Poliţiei municipiului Tg. Mureş a fost sesizată cu privire la faptul că o persoană suspectă a sustras mai multe bunuri dintr-o locuinţă de pe B-dul Cetăţii, aceasta nefiind locuită. Agenţii de poliţie au identificat persoana, stabilind că este vorba despre un bărbat în vârstă de 37 ani, domiciliat în Glodeni, care a pătruns în acest imobil sustrăgând mai multe bunuri ( lenjerii de pat şi articole de îmbrăcăminte ), pe care le-a introdus în două genţi. Prejudiciul cauzat în valoare de 2000 lei a fost recuperat integral. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul întrunirii elementelor constitutive ale infracţiunii de furt calificat.

# În data de 13.04.2012, în jurul orei 19:40, o patrulă de ordine şi siguranţă publică din cadrul Poliţiei municipiului Tg. Mureş a fost sesizată cu privire la faptul că o persoană suspectă a sustras mai multe calculatoare din Şcoala Gen. Nr.7A.
Agenţii de poliţie au identificat persoana, stabilind că este vorba despre un tânăr în vârstă de 19 ani, din Tg. Mureş, care a pătruns în incinta Şcolii Generale nr.7A din Tg-Mureş, de unde a sustras 2 unităţi centrale de calculator, o imprimantă şi 3 monitoare LCD. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul întrunirii elementelor constitutive ale infracţiunii de furt calificat, iar în urma reţinerii acestuia pentru o perioadă de 24 ore, Judecătoria Tg. Mureş a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 zile.

# În data de 13.04.2012, în jurul orei 0510, lucrătorii Secției 2 Poliție Rurală Band în timp ce patrulau pe DJ 152/A, com. Band, au depistat în flagrant trei persoane care transportau două bagaje voluminoase. În urma activităţilor specifice desfăşurate s-a stabilit că cele trei persoane sunt bărbaţi cu vârste cuprinse între 19 şi 36 ani, toţi domiciliaţi în comuna Band, cât şi faptul că bagajele conţineau componente de cale ferată, respectiv plăcuţe şi buloane de susţinere a căii, sustrase de pa raza localităţii Berghia, com. Pănet. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul întrunirii elementelor constitutive ale infracţiunii de furt calificat.

Evenimente rutiere

# În data de 15.04.2012, ora 03.30, pe DJ 153/A în localitatea Mătrici la Km.28+800m, jud. Mureş, o tânără în vârstă de 23 de ani, din municipiul Târgu Mureş, jud. Mureş, în timp ce conducea un autoturism, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum şi carosabil umed, a pierdut controlul autoturismului, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în sanţul din stânga drumului, tamponându-se de un cap de pod. În urma accidentului un tânăr în vârstă de 28 ani, din Tg. Mureş, pasager în autoturism a fost rănit grav, iar conducătoarea auto a fost rănită uşor.

# În data de 16.04.2012, ora 14.50, pe DJ 142/C, km 20+800 m, în afara localității ZAGĂR, o tânără în vârstă de 20 ani, din Târnăveni, jud. Mureș, în timp ce conducea un autoturism, pe fondul vitezei excesive la ieșirea dintr-o curbă la dreapta a pierdut controlul direcției de mers, răsturnându-se pe partea carosabilă. În urma accidentului conducătoarea auto a decedat, o femeie în vârstă de 74 ani din Zagăr, pasageră în autoturism a fost rănită grav, iar un tânăr în vârstă de 24 ani, din Sighişoara, pasager în autoturism a fost rănit ușor.

# În data de 16.04.2012, ora 06.47, Poliţia municipiului Sighişoara a fost sesizată despre faptul că pe strada Consiliul Europei, în zona Secţiei Drumuri şi Poduri, a avut loc un accident rutier cu o victimă. La faţa locului s-au depalasat lucrători din cadrul Birourilor: Rutier şi Ordine Publică Sighişoara, care au identificat conducătorul auto în persoana unui tânăr în vârstă de 28 ani, din municipiul Sighişoara, care a condus un autoturism pe strada Consiliul Europei, iar într-o curbă la dreapta a pierdut controlul direcţiei, a pătruns pe contrasens, tamponându-se de zidul de beton. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilo-test rezultatul fiind de 0,84mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la Spitalul mun. Sighişoara unde i s-au recoltat probe biologice. Cercetările sunt continuate de către lucrătorii Biroului Rutier sub aspectul întrunirii elementelor constitutive ale infracţiunii de: Conducerea unui autoturism pe drumurile publice cu o alcoolemie peste limita legală.

Mandat de executare a pedepsei închisorii – soluţionat.

În data de 13.04.2012, orele 0800, lucrătorii Secţiei 8 poliţie rurală Petelea au identificat şi reţinut pe raza comunei Chiheru de Jos, un tânăr în vârstă de 20 ani, domiciliat în com. Chiheru de Jos, jud. Mureş, împotriva căruia Judecătoria Reghin a emis Mandat de executare a pedepsei închisorii cu durata de 3ani, pentru săvârşirea infracţiunii de „ Furt calificat”. Condamnatul a fost depus la Penitenciarul Tg. Mureş.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.