Știri de la Poliție

Mandat de executare a pedepsei

În ziua de 13.03.2012, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – Compartimentul Urmăriri din I.P.J. Mureş, în urma activităţilor desfăşurate, au reuşit localizarea şi prinderea unui tânăr 25 ani, domiciliat în municipiul Tg.Mureş, dat în urmărire naţională. Tânărul a fost reţinut şi introdus în Penitenciarul Tg.Mureş, în baza mandatelor de executare a pedepsei cu închisoarea, emise de Judecătoria Tg.Mureş, fiind condamnat la 3 ani, respectiv 3,3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Material lemnos fără documente

În ziua de 13.03.2012, poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice împreună cu specialişti din cadrul Direcţiei Silvice Mureş, au depistat un bărbat cu domiciliul în comuna Răstoliţa, judeţul Mureş, în timp ce comercializa în satul Morăreni, fără documente legale de provenienţă şi transport, cantitatea de 5,00 mst material lemons ( lemn de foc, specia fag ). Materialul lemnos era transportat cu o autoutilitară, conducătorul acesteia fiind sancţionat contravenţional conform Legi 171/2010 cu amendă de 2000 lei şi măsura complementară de confiscare a materialului lemnos în valoare de 415 lei.

S-a urcat la volanul unui autoturism neînmatriculat deşi are doar 16 ani şi era şi băut

În noaptea de 12/13.03.2012, ora 2.25, un echipaj de poliţie din cadrul Biroului de Ordine Publică pentru mediul Urban de la Poliţia municipiului Sighişoara, au oprit în trafic pe strada Garoafelor din municipiu, un autoturism la volanul căruia se afla un tânăr. Procedându-se la legitimarea conducătorului auto, s-a stabilit identitatea acestuia – un tânăr de 16 ani, domiciliat în Sighişoara – care bineînţeles că nu posedă permis de conducere . Cu ocaza verificării documentelor s-a constatat faptul că autoturismul nu este înmatriculat, numărul provizoriu de înmatriculare montat pe autoturism nu mai era valabil. Surprizele n-aveau să se oprească aici, tânărul testat fiind cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,63 mg./l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul municipal Sighişoara unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările sunt continuate de către poliţişti pentru comiterea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, conducerea unui autovehicul cu o îmbibaţie alcoolică peste limita legală şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare.

Surprins la volan deşi permisul îi fusese suspendat

În dimineaţa de 13.03.2012, ora 645, lucrătorii Secţiei de Poliţie Rurală Breaza, în timp ce executau serviciul de supraveghere a traficului rutier pe DN 15 A, au oprit pentru control în satul Sîntu, judeţul Mureş, un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat de 38 ani, domiciliat în municipiul Bistriţa, judeţul Bistriţa-Năsăud. La solicitarea documentelor, acesta a prezentat o dovadă, din care rezultă că este posesor permis de conducere, care a fost reţinut în vederea suspendării, dovada fiind fără valabilitate. Conducătorului auto i s-a întocmit dosar penal şi este cercetat în stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, având permisul de conducere suspendat”.

Sursa: IPJ Mureș

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.