Strategia de Cercetare şi Inovare Regională pentru Specializare Inteligentă a Regiunii Centru, adoptată la Sovata

Consiliul de Dezvoltare Regională Centru, reunit marţi, la Sovata, a adoptat Documentul Cadru pentru Strategia de Cercetare şi Inovare Regională pentru Specializare Inteligentă (CONCEPT NOTE) a Regiunii Centru, necesar implementării Programului Operaţional Regional 2014-2020 (POR), Axa prioritară 1 promovarea transferului tehnologic.

Potrivit documentului adoptat, pentru Axa prioritară 1 a POR 2014-2020, alocarea regională este de 24,26 milioane euro din FEDR la care se adaugă cofinanţarea de la bugetul de stat, iar în cadrul acestei axe prioritare vor fi trei apeluri de proiecte.

Astfel, va fi un apel pentru infrastructura de inovare şi transfer tehnologic pentru care Regiunea Centru va avea o alocare în valoare de 9,12 milioane de euro, sprijinirea parcurilor ştiinţifice şi tehnologice cu o alocare de 11,80 milioane de euro şi un apel pentru IMM-uri în parteneriat cu entităţile de transfer tehnologic, cu o alocare de 7,62 milioane de euro.

Documentul adoptat marţi, la Sovata, va fi urmat de apelul pentru scrisori de intenţie din partea entităţilor de inovare şi transfer tehnologic (EITT), după care se va trece la prioritizarea proiectelor conform informaţiilor din scrisorile de intenţie şi depunerea cererilor de finanţare.

Potrivit ADR Centru, Axa prioritară 1 a POR 2014-2020 are ca obiectiv specific creşterea inovării în firme prin susţinerea entităţilor de inovare şi transfer tehnologic în domenii de specializare inteligentă.

Prin intermediul acestei axe prioritare se vor finanţa proiecte de creare şi dezvoltare a infrastructurilor de inovare şi transfer tehnologic (ITT), inclusiv parcuri ştiinţifice şi tehnologice, respectiv construcţia, modernizarea, extinderea şi dotarea cu echipamente şi software. De asemenea, se vor finanţa achiziţionarea de servicii tehnologice specifice, inclusiv consultanţă specializată în afaceri şi investiţi pentru IMM-uri pentru implementarea unui rezultat al cercetării – inovării în parteneriat cu un ITT.

AGERPRES

Foto: Facebook – Peter Ferenc şi Lucian Goga

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.