Strauss! – căutat la Târgu-Mureș

Photo: http://bereczky.ro

Muzica lui Johann Strauss a găsit un ecou puternic la Târgu-Mureș. La numai o lună de la lansarea perioadei de precomandă s-au făcut rezervări la peste 80% din locurile de la Palatul Culturii.

Despre noutăți și tradiții, dar și despre accentuata deschidere a târgumureșenilor către acest gen de divertisment am vorbit cu organizatorul evenimentului, Cristian Teodorescu.

Rep.: Concertul va avea loc pe 16 decembrie. De ce credeți că publicul a fost așa de receptiv încă din septembrie?

C.T.: Târgu-Mureșul dovedește din nou că aici cultura este la ea acasă. Avem Liceul de Artă cu tineri talentați, avem Filarmonica de Stat, instituție care săptămânal aduce în oraș artiști valoroși de muzică clasică, care ajută comunitatea să-și mențină și să-și cizeleze cultura și simțul estetic. Anul acesta organizez pentru a treia oară consecutiv concertul orchestrei vieneze Johann Strauss Ensemble. Ei fac anual un turneu în România, în preajma sărbătorilor de iarnă, în care includ peste zece orașe mari din țară. Fiind un patriot local constat cu mândrie că la noi orchestra este așteptată, în fiecare an, cu sală plină. Anul acesta, din fericire, interesul a fost așa de mare, încât, pe lângă concertul de gală, lansăm o nouă posibilitate pentru familii să petreacă o după-masă memorabilă împreună, prin concertul dedicat copiilor.

Photo: http://bereczky.ro

Strauss cântă în limba copiilor

Rep.: Concert de muzică clasică pentru copii? Unii ar considera nepotrivit acest gen muzical sau, poate, plictisitor pentru copii. De ce tocmai muzică clasică?

C.T.: Pentru că muzica bună nu are vârstă! Cei care nu știu că Filarmonica de Stat din Târgu-Mureș a pus deja bazele pentru ca muzica clasică să fie ceva distractiv pentru copii (instituția organizează de ani de zile concerte educative pentru toate vârstele, concerte foarte populare în rândul copiilor), ar putea considera nepotrivit un asemenea concert. Pe de altă parte, Johann Strauss Ensemble chiar cultivă o atmosferă spontană și interactivă la concertele lor, caracteristici care vor fi și mai accentuate la concertul de după-masă. De altfel, copiii beneficiază de gratuitate sau/și reduceri substanțiale la acest concert, lucru la care țin ferm pentru a oferi o altfel de distracție tinerilor. Deseori aud oameni care vorbesc cu pesimism despre tânăra generație, spun că nu mai are valori și modele după care să se orienteze, ceea ce, într-un fel, este adevărat. Dar, pe de altă parte, negativismul și critica în sine nu schimbă situația în bine, trebuie să și facem ceva în direcția constructivă. Eu încerc! Sper ca noua idee să fie primită așa cum a fost lansată!

Multinaționalul alături de local

Rep.: Cu ce resurse reușiți să oferiți gratuitate/reduceri copiilor? Totuși o orchestră completă din Viena pare un lux costisitor …

C.T.: Și în această privință pot să spun că evenimentul este un exemplu absolut pozitiv, în sensul că atât companii renumite la nivel național – Azomureș, Herlitz/Pelikan, Hotel PRIVO, cât și firmele locale care sunt coloana vertebrală a orașului și județului – DAW Bența, ROMUR S.A., Puiul de Crăiești, Hirschmann Automotive SA, Clinica LOTUS Life sau Aquaserv S.A. susțin acest concert. Pot să spun că în cazul de față chiar se reinvestește în oamenii locului, în târgumureșeni. Și nu numai prin putere financiară. Să nu uităm că Johann Strauss Ensemble ne aduce muzica de la Viena și duce vestea noastră spre Occident. De ce să nu fie o experiență pozitivă?

Echipa organizatoare – Johann Strauss Ensemble Tour 2017 România

Date de contact

Concert Johann Strauss Ensemble – Palatul Culturii, Târgu-Mureș 16 decembrie, 2017.
Ora 17.00 – Concert interactiv pentru copii
Ora 20.00 – Concert de gală
Bilete și rezervări: 0786-87.38.38

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.