Studenți de la UPM cer revizuirea Constituției

universitatea petru maiorStudenţii şi profesorii din cadrul Cercului de Drept Administrativ ‘Tudor Drăganu’ care funcţionează la Facultatea de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative a Universităţii ‘Petru Maior’ (UPM) din Târgu Mureş au depus la Senatul României un proiect de revizuire a Constituţiei, care cuprinde 1.500 de pagini.

‘Timp de două luni de zile membrii Cercului de Drept Administrativ ‘Tudor Drăganu’ au lucrat la acest proiect. Proiectul realizat de studenţi însumează 1.000 de pagini la care se adaugă alte 500 de pagini de comentarii pe marginea articolelor Constituţiei. Cu studenţii – sunt studenţi chiar din anul II, III chiar din anul I – am hotărât să facem propriul nostru proiect, să spun aşa, izvorât din pasiune. Am spus că ar fi foarte bine ca o formă de pregătire practică să se transforme într-o astfel de lucrare, şi anume un proiect al nostru, al celor tineri pentru lege’, a declarat miercuri coordonatorul proiectului, conf. univ. dr. Lucian Chiriac.

Potrivit acestuia, proiectul de revizuire a Constituţiei care a fost deja depus la Senat va fi publicat sub formă de volum în cursul acestei veri.

Lucian Chiriac a arătat că, dată fiind munca titanică depusă, studenţii speră ca lucrarea lor să nu treacă neobservată, întrucât ‘este o lucrare importantă deoarece vine din rândul societăţii civile şi mai ales, din partea tinerilor implicaţi’.

În proiectul de revizuire a actului fundamental studenţii au propus modificări în ceea ce priveşte regionalizarea, modificarea mandatului preşedintelui la cinci ani împărţiţi în două, fără posibilitatea de realegere, asigurarea independenţei magistraţilor şi măsuri pentru reglementarea funcţionării Curţii Constituţionale.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.