Studenții au protestat împotriva separării UMF

Peste 400 de studenţi au protestat, luni, în Piaţa Teatrului din Târgu Mureş, împotriva separării Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş şi împotriva implicării politicului în autonomia universitară.

”Noi astăzi ne-am adunat din nou, este a treia acţiune de protest masivă prin care ne exprimăm împotriva nedreptăţilor care se fac împotriva autonomiei universitare a UMF Târgu Mureş. Vrem să ni se aprobe Carta UMF Târgu Mureş, deoarece ea nu conţine nimic ilegal şi a fost blocată de-a lungul timpului din considerente politice, după cum se vede şi în presa de astăzi de către anumite persoane din conducerea ţării’, a declarat presei Dan Zolog, preşedintele Ligii Studenţilor Târgu Mureş.

Acesta a arătat că în continuare studenţii vor protesta pentru aceste drepturi şi că LSTM a primit scrisori de susţinere de la celelalte organizaţii studenţeşti din ţară, care condamnă ceea ce se întâmplă la UMF Târgu Mureş. Protestatarii au scandat ‘Vrem autonomie universitară’, ‘Nu ne separaţi’, ‘Baba, Baba, nu strica treaba’, ‘Unitate’, ‘Nu vrem implicarea politicului în autonomia universitară’, ‘Nu vrem separare etnică’, ‘Vrem să învăţăm, nu să protestăm’, ‘Oferim şi cerem respect’ şi altele. După protestul din Piaţa Teatrului, studenţii au pornit într-un marş către UMF Târgu Mureş.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.