Subvenţii mărite în serviciile sociale de la bugetul local

În urma şedinţei de Consiliu Local de azi, Andreia Moraru proiect manager la Fundaţia Alpha Transilvană, a postat o notiţă pe pagina de socializare în care a subliniat că  abia acum se intră pe linie dreaptă cu subvenţionarea – din bugetul local- a organizaţiilor care deţin licenţe de funcţionare în serviciile sociale, altele decât cele subvenţionate de la Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, conform Ordinului MMJS nr. 275/2017. În urma votului la şedinţa de consiliu local (CL) bugetul pentru subvenţii va creşte de la 350.000 lei la 1.950.000 lei din care 950.000 lei în credite de angajament.

Proiectul de HCL privind normele metodologice ale Legii 34/1998 a fost votat prima dată în luna ianuarie 2017 şi notificat de Instituţia Prefectului jud. Mureş, după care a fost constituită din luna februarie 2017 comisia de evaluare a cererilor de subvenţie în baza Legii 34/1998. “După evaluarea aplicaţiilor ONG-urilor care au depus cerere de subvenţionare în februarie 2017 şi validarea lor de către CL Tîrgu Mureş, Primăria va trebui să anunţe o nouă sesiune de primiri de cereri de subvenţie, dacă totul merge bine, la sfârşitul lui aprilie-începutul lunii mai.”, se arată în notiţă.

” Consilierul local Julia Gyorfi, împreună cu mine vom monitoriza ca procesul de acordare a subvenţiilor să decurgă în condiţiile stabilite”., a mai promis Andreia Moraru.

“Doresc pe aceasta cale să mulţumesc tuturor, atât celor care s-au implicat şi au sprijinit direct, ca şi celor care au avut deschiderea de- a asculta şi de- a intelege solicitările ONG-urilor furnizoare de servicii sociale”, astfel îşi încheie postarea Andreia Moraru, proiect manager la Fundaţia Alpha Transilvană, coordinator la Reţeaua Dizabnet.

EM

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.