Succes total: Zilele Municipiului Reghin

SReghinenii au petrecut timp de trei zile în acest sfârșit de săptămână, sărbătorind cu entuziasm şi efervescenţă Zilele Municipiului. Au fost trei zile şi trei seri în care au ieşit din case, s-au plimbat, au mâncat, au băut şi chiar au făcut cumpărături, au ascultat muzică bună, au cântat şi au dansat.

Pregătirile pentru eveniment au început încă de joi, când circulația a fost restricționată în zona centrală, în așa fel încât toate activitățile anterioare pe care municipalitatea trebuia să le desfășoare pentru buna organizare a Zilelor Reghinului să poată fi duse la îndeplinire în timp util, iar eventualele probleme să poată fi redresate eficient. ,,Anul trecut am făcut o listă cu toate aspectele organizatorice de care nu am fost mulțumită, iar în acest an am încercat să mă asigur că nu vom avea aceleași probleme”, a precizat Maria Precup, primarul municipiului Reghin.

Cireaşa de pe tort – scena

Oamenii s-au bucurat de aceste zile ca de un concediu mult-aşteptat şi au profitat din plin de tot ce li s-a oferit. ,,Am dorit în acest an, spre deosebire de alte ediții ale Zilelor Reghinului, să ținem cont de gusturile muzicale deosebite pe care le au diferitele categorii de vârstă. Am insistat ca prin artiștii invitați în acest an să satisfacem preferințele muzicale și a celor foarte tineri, și a celor de vârstă mijlocie, și bineînțeles, și a celor aflați la cea de-a doua tinerețe. Am dorit să îi facem pe toți să iasă din casele lor și să se bucure de acest sfârșit de săptămână împreună cu noi”, a declarat Maria Precup.

zilele_reghinului_02Astfel, vineri, după deschiderea oficială, au cântat pentru reghineni Ansamblul Casei de Cultură ,,Eugen Nicoară” din Reghin împreună cu Maria şi Teodor Sântean, Leontina Pop şi Dumitru Fărcaş. Aproape de ora 21 au urcat pe scenă Andreea Morariu, Chrom din Ungaria, reghinenii de la 112, Vizi Imre, Andreea Bălan şi apoi Doru Isaroiu (Parlament) cu True Band.

Sâmbătă programul de pe scena amplasată în Piaţa ,,Petru Maior” a început cu un recital susţinut de Ansamblul Şcolii de muzică din Reghin şi a continuat cu Dumitru Gliga, Corina Florea Covaciu, David Puşcas împreună cu ansambluri de dansuri populare. Au urmat Ioan Dordoi, Marcel Avram, Camelia Moldovan şi Doru Pop, apoi s-a schimbat registrul muzical şi au urcat pe scenă Sylvie, Knock Out din Ungaria, HiQ şi Vh2. La final, reghinenii l-au revăzut şi au cântat cu Adi Molnar care a revenit pe scena de acasă cu trupa Etajul 4.

Ultima zi a sărbătorii a început cu formaţii locale de muzică pop, rock şi dance, a continuat cu premierea câştigătorilor la competiţiile sportive şi a olimpicilor reghineni şi cu un spectacol folcloric susţinut de Ana Crişan, Maria Neag, Mihaela Botoş Lateş, Sorin Pantea, Dan Aurelian Ştefan, Gabriela Merdar şi Ciprian Ilie care au fost susţinuţi de ansambluri de dansuri populare.
După interpreţii locali a urmat un recital semnat Ramona Fabian şi un spectacol îndelung-aplaudat de public, susţinut de Sergiu Cipariu,

zilele_reghinului_07Mariana Anghel şi Vasile Coca, acompaniaţi de ansamblul instrumental condus de maestrul Ovidiu Barteş. Au mai cântat pentru reghineni Mircea Mateiu, Black Leaf, Acs Josef, Florin Vos, Lora şi Direcția 5.
Seara s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

Un public de calitate

Reghinenii s-au dovedit a fi mari amatori de muzică şi s-au transformat într-un public pe care şi l-ar dori orice artist. Marius Portik, coprezentatorul spectacolului, cel care în ultimii ani s-a implicat activ în buna desfăşurare a Zilelor Reghinene, a declarat că ,,Ediţia 2013 a sărbătorii a fost una de succes total şi datorită publicului, care a învăţat în timp să se manifeste şi să se bucure cu acea libertate specifică celor obişnuiţi cu un spectacol de calitate”.

Poate ar trebuie precizat şi faptul că pe parcursul celor trei zile la Reghin nu au avut loc incidente deosebite, iar zona verde din Parcul Central a rămas intactă.

Mulţumiri

Pentru mulţi reghineni, probabil singurul concediu din această vară a fost weekend-ul trecut, când au avut totul la îndemână la ei acasă şi s-au simţit mai importanţi, mai liberi şi fără griji. Atât pentru ei, cât şi pentru cei care aşteaptă adevăratele vacanţe a venit şi un mesaj de mulţumire: ,,Le mulțumesc tuturor reghinenilor pentru modul în care au înțeles să se bucure de aceste zile. Le mulțumesc pentru prezența alături de noi și sper că sunt mulțumiți de rezultatul final”, Maria Precup, primar Reghin.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.