Sume importante de la buget pentru investiții în Mureș

akosmoraCel puțin asta spune senatorul liberal Akos Mora, care a susținut azi o conferință de presă pe tema adoptării bugetului de stat. Potrivit acestuia, principalele obiective care vor primii anul viitor bani de la bugetul de stat pentru continuarea lucrărilor sunt linia de cale ferată Brașov-Simeria, care trece și prin județul Mureș, centura de ocolire a Tîrgu-Mureșului, Centrul Sportiv Universitar al UMF, Căminul Studențesc de la Universitatea „Petru Maior” și Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Tîrgu-Mureș. În comunicatul de presă emis de biroul senatorului Akos Mora se mai precizează și sumele alocate:

În bugetul de stat sunt aprobate 382.731.000 lei pentru continuarea proiectului privind reabilitarea liniei de c.f. Brașov – Simeria, componentă a Coridorului IV paneuropean, pentru circulaţia trenurilor cu viteza maximă de 160 km/h, secțiunea Coslariu –Sighișoara, proiect în valoare totală de aprox. 1,1 miliarde euro care va duce la legarea județului Mureș și a municipiului Sighișoara de zona de vest a țării ( plus legătura cu Ungaria și țările occidentale). Acest proiect de maximă importanță pentru zona noastră, va avea un impact uriaș asupra dezvoltării și creșterii economice a județului, atât prin prisma investiției în sine cât și a beneficiilor ulterioare construirii acestei căi ferate.

Varianta de ocolire a municipiului Târgu Mureș pe DN13 și DN15, proiect prioritar pentru decongestionarea traficului greu din municipiului Tg Mures, care nu a putut fi realizat de guvernările anterioare va primi o finanțare consistentă anul viitor. Astfel, s-au alocat nu mai puțin de 153 milioane lei pentru anul 2014 și 168 milioane lei pentru anul 2015.

Ca investiții în învățământ, Ministerul Educației Naționale a alocat pentru ”Centru Sportiv Universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș”, în 2014, suma de 2 milioane de lei, aducând acest proiect important pentru învățământul medical mureșean, mai aproape de finalizare. În plus, în cadrul aceleiași instituții de învățământ, se continuă finanțarea cu 2,5 milioane lei a Centrului Integrat de Învațământ Farmaceutic Facultatea de Farmacie a Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș.

Alocare prin Ministerul Educației Naționale pentru continuarea investiției ”Camin studențesc 432 locuri la Universitatea Petru Maior din Târgu Mureș”, alocând în 2014 1.000.000 lei pentru derularea în condiții optime a lucrărilor.

La nivelul infrastructurii justiției mureșene, Ministerul Public se va orienta cu prioritate pentru menținerea execuției unor lucrări aflate în derulare în anii anteriori, cum este cea a construcției Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureș, care în prezent funcționează în spații închiriate cu suprafețe semnificative. S-au alocat pentru lucrarea ”Reparații capitale la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș” 1,1 milioane lei.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.