Super-senzații, super-motoare la SMAEB 2012

Iubitorii de motoare pe două roți au fost așteptați, la sfârșitul săptămânii trecute, la cea de-a X-a ediţie a Salonului de Motociclete, Accesorii şi Echipamente Bucureşti /SMAEB/ 2102.

Noutatea din acest an a fost BMW Group, BMW Motorrad şi Husqvarnaau prezente împreună, la standul comun de 260 mp, unde au fost expuse 35 de motociclete, din care şase în premieră naţională. Astfel, la SMAEB au debutat două modele noi – S 1000 RR şi F 800 R, precum şi trei ediţii speciale – G 650 GS Sertao, R 1200 GS Rallye şi K 1300 R. Totodată, la standul Husqvarna Motorcycles au fost expuse zece motociclete, cea mai importantă premieră pentru producător fiind modelul NUDA 900 R. În plus, a fost expusă şi gama de motociclete pentru copii, juniori şi entry-level de 125 mc care pot fi conduse cu permis A1 pentru categoria de vârstă 16-18 ani. BMW Motorrad ocupă prima poziţie pe piaţa locală de motociclete de peste 500 cmc cu o cotă de piaţă de 35%. Performanţa se datorează şi unicului dealer, Automobile Bavaria Group, cel care şi-a extins în 2011 portofoliul de mărci cu Husqvarna Motorcycles în dublă calitate de importator şi dealer, reuşind astfel o creştere importantă de volum în anul precedent.

Ediţia s-a desfășurat la Romaero Băneasa, participând peste 50 firme ce au expus pe o suprafaţă de aproximativ 10.000 mp. În aceeaşi perioadă, în spaţiul exterior al Romaero, s-a desfășurat cea de-a treia ediție a Expobike – Salonul de Biciclete şi Accesorii 2012, precum şi Tatto Show, Stunt Show şi ScooterCup.

Husqvarna Motorcycles, legendarul producător de origine suedeză cu o istorie de 109 ani, produce motociclete de clasă motocross, enduro şi supermoto. Divizia moto a grupului suedez Husqvarna a fost cumpărată în anul 1987 de producătorul italian de motociclete Cagiva. În anul 2007, BMW Group a preluat Husqvarna Motorcycles. Compania funcţionează în continuare în uzina din localitatea Varese, Italia. Potrivit datelor oficiale ale BMW Group România, în 2011 au fost livrate pe plan local 72 de motociclete, în creştere cu 4% faţă de anul anterior.

Cristina Vancea

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.