Surprize pentru suporterii BC Mureș și bronz la tenis

tenis-borsanCel de-al doilea meci oficial din acest an pentru BC Mureş a fost unul de senzaţie. Fosta campioană a României, CSU Asesoft Ploieşti, a sosit la Tîrgu-Mureş cu scopul de a răzbuna eşecul din tur, când Tigrii au câştigat în deplasare. Dar scopul nu le-a reușit. După victoria obţinută în faţa Timişoarei, chiar pe Bega, mureşenii au repetat performanța deși au avut de înfruntat un adversar de calibru, scorul fiind de 66 la 55 pentru mureșeni. Ousmane Barro, noul pivot al echipei mureşene, s-a alăturat lotului antrenat de Srecko Sekulovic făcând senzație și demonstrând că echipa a făcut o investiție bună.

Pe lângă frumosul meci, fanilor BC Mureş li s-a pregătit și o surpriză: în pauza meciului a fost organizat un concurs de aruncări, al cărui premiu a fost un echipament complet (ticou şi short) al lui Liviu Dumitru, folosit în sezoanele trecute. Cu ajutorul lui Tigris, mascota echipei mureşene, au fost selectați spectatori, care s-au înfruntat într-un concurs inedit de aruncări la coş.

Echipa feminină de popice, Electromureş Romgaz Tîrgu-Mureş s-a calificat la turneul final de patru a Champions League, care se va disputa în perioada 30-31 martie 2013 la Podbrezova (Slovacia). După ce au trecut de primul tur fără joc, în urma clasării pe locul IV la Cupa Mondială, echipa mureşeană a trecut tot fără joc şi de turul secund, deoarece adversara echipei din sferturi, echipa slovacă KK Tatran Sucany s-a retras din competiţie în ultimul moment. Acest tur este programat în 26 ianuarie (prima manşă) şi 16 februarie (a doua manşă). Astfel, în competiţia feminină se vor disputa doar trei partide. Acestea sunt: KK Lanteks Celje (Slovenia, deţinătoarea trofeului) – SC Conpet Petrolul Ploieşti; KK Pionir Subotica (Serbia)-KK Zagreb-Zaboky (Croaţia); SKC Victoria 1947 Bamberg (Germania, cu românca Ioana Văidăhăzan printre titulare)-KS Polonia 1912 Leszno (Polonia).

La tenis de câmp, o frumoasă surpriză a făcut Doru Borşan junior care a obţinut medalia de bronz la Campionatul Naţional la categoria băieţilor de 12 ani. Rezultatele din ultimele luni ale anului trecut, când a câştigat cinci turnee consecutive şi calificarea până în penultimul act al competiţiei care se dispută la Bucureşti îi vor aduce alte puncte şi un loc mai bun în clasament. Înaintea startului competiţiei de la Bucureşti, jucătorul care peste o lună va împlini 12 ani ocupa locul VIII în ierarhia care cuprinde în jur de 1.500 de jucători.

Formația feminină de volei, CSU Medicina a pierdut cu 3-0 meciul disputat cu CSM Lugoj (25-21, 25-10, 25-23) şi nu va avea un meci uşor nici în următoarea etapă, a XIII-a Divizia A1, când va evolua tot în deplasare în compania echipei CS Dinamo Romprest Bucureşti, aflată pe poziţia a treia în clasament cu 27 de puncte. Medicina rămâne cu 15 puncte şi locul 8 în clasament.

Cristina Vancea

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.