Susţinere masivă pentru Johannis preşedinte

iohannisDelegaţii, pe care îi vor trimite la congresul extraordinar al Partidului Naţional Liberal (PNL) din 27-28 iunie, vor adopta preponderent poziţii de susţinere pentru alegerea lui Klaus Iohannis la şefia partidului, precum şi pentru candidatura acestuia la Preşedinţia României. Mulţi dintre liderii organizaţiilor judeţene s-au exprimat favorabil şi în privinţa trecerii PNL de la ALDE la Partidul Popular European (PPE).

Filiala PNL Cluj îl va susţine la preşedinţia partidului pe Klaus Iohannis, la Congresul extraordinar al formaţiunii. Senatorul PNL Marius Nicoară a declarat, pentru AGERPRES, că organizaţia clujeană susţine trecerea partidului la PPE.

„Îl susţinem pe Klaus Iohannis la conducerea partidului. Susţinem propunerea să se aleagă vicepreşedinţii de către congres. În ce priveşte ALDE, discuţiile sunt vechi şi noi credem că este OK să trecem la PPE”, a menţionat Marius Nicoară.

Delegaţii PNL Covasna la Congresul partidului de la sfârşitul lunii vor vota candidatura lui Klaus Iohannis la preşedinţia formaţiunii politice. Liderul PNL Covasna, senatorul Marius Obreja a declarat că în cadrul organizaţiei s-a luat decizia susţinerii candidaturii lui Iohannis, precum şi a unei eventuale fuziuni cu PDL doar după alegerile pentru Preşedinţia României.

„În cadrul delegaţiei permanente am stabilit să votăm în bloc, să mergem pe un vot unitar în toate problemele, atât în ce priveşte statutul, rezoluţiile şi candidatul pentru preşedinţia partidului”, a spus Marius Obreja.

 

Vor fi peste 70 de candidaţi pentru cele 31 posturi de vicepreşedinte. Alegerea celor 31 de vicepreşedinţi se va face prin vot uninominal iar alegerea secretarului general se va face la propunerea Preşedintelui de către Biroul Politic Naţional, Cristian Buican, liderul PNL Vâlcea, în prezent vicepreşedinte la nivel naţional al partidului, va candida pentru un nou mandat la această funcţie. Una dintre principalele modificări la statutul partidului propusă de liberalii vâlceni şi aprobată a fost înfiinţarea cluburilor oamenilor de afaceri pe lângă fiecare filială din ţară

 

Fostul lider al PNL, Crin Antonescu, a precizat că îl va susţine pe Klaus Iohannis la Congresul PNL, pentru că este omul pe care l-a susţinut de la bun început ca lider. Antonescu susţine, însă, că la Congresul PNL, Klaus Iohannis va fi ales doar preşedinte al partidului, nu şi candidat la prezidenţiale.

 

”La Congresul PNL s-ar putea, nu ştiu, dar este foarte posibil, să nu se desemneze candidatul la prezidenţiale. Proiectul este să susţinem un candidat comun cu PDL, ca urmare a fuziunii. PNL poate să desemneze formal candidatul său, care va intra în sondaje alături de candidatul PDL”, a explicat Crin Antonescu. (EM)

 

 

Sursa AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.