Sute de amenzi aplicate de poliţiştii mureşeni

În urma unei acțiuni derulate pe parcursul a trei zile, polițiștii mureşeni au aplicat peste 280 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză și au reținut 5 permise de conducere pentru depășirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 km/h.
În perioada 5 – 7 mai a.c., polițiștii au desfășurat acţiuni pentru prevenirea evenimentelor rutiere, în special a celor cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză.
În urma activităților din teren, au fost aplicate 407 de sancțiuni contravenționale, dintre care 401 prevăzute de legislația rutieră și 6 prevăzute de alte acte normative.
De asemenea, au fost reținute 25 de permise de conducere, au fost retrase 12 de certificate de înmatriculare și au fost constatate 7 de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice și 4 infracțiuni de altă natură.
Pentru depistarea celor care au depășit viteza legală, polițiștii au utilizat 8 de echipamente radar.
Cu ajutorul acestor echipamente, au fost constate 288 de abateri privind nerespectarea regimului legal de viteză, fiind reținute 5 de permise de conducere pentru depășirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 km/h.
În funcție de încadrarea contravențională a abaterii săvârșite, au fost aplicate 107 de sancțiuni pentru depășirea cu 10 – 20 km/h a vitezei maxime admise, 112 de sancțiuni pentru depășirea cu 21 – 30 km/h a vitezei maxime admise, 49 de sancțiuni pentru depășirea cu 31 – 40 km/h a vitezei maxime admise, 15 sancțiuni pentru depășirea cu 41 – 50 km/h a vitezei maxime admise și 5 sancțiuni pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise.
Exemplu:
La data de 05 mai a.c., un bărbat din Ucraina, a condus un autoturism pe raza localităţii Sîngeorgiu de Pădure, cu viteza de 117 km/h (+67 km/h)

Ieri, pe parcursul a 4 ore, poliţiştii rutieri mureşeni au verificat autovehiculele destinate transportului de elevi şi cele care efectuează curse, aplicând 20 de amenzi contravenţionale.
La data de 8 mai a.c., între orele, 06.00 – 10.00, Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a coordonat, la nivel național, o acțiune, în care s-a avut în vedere, în principal, transportul rutier public de persoane.
Aproape 20 de poliţişti mureşeni au verificat autovehiculele destinate transportului care efectuează curse regulate și ocazionale, precum și pe cele destinate transportului de elevi.
În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 20 de sancţiuni contravenţionale (dintre care una a fost dată pentru conducerea unui autovehiculul pe drumurile publice de către o persoană ce se află sub influenţa alcoolului, una pentru defecţiuni tehnice, 12 pentru neportul centurii de siguranță, una pentru folosirea telefoanelor mobile în timpul conducerii autovehiculelor, fără dispozitiv tip ,,mâini libere”, una pentru neefectuarea în termenul legal a inspecţiei tehnice periodice şi 4 pentru alte tipuri de abateri).
În cadrul activităților de control, poliţiştii rutieri au reţinut un permis de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumul public.
Exemple:
1. Un bărbat din Tîrgu Mureş a fost depistat conducând un microbuz, în timp ce efectua transport public de persoane, pe DN13A, prin localitatea Sângeorgiu de Pădure, fără a avea cuplată centura de siguranță în dispozitiv, iar autovehiculul avea expirată inspecția tehnică periodică. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, fiindu-i reținut certificatul de înmatriculare.
2. Un alt bărbat, din Albeşti, a fost depistat conducând un autobuz sub influența băuturilor alcoolice, în timp ce efectua transport public de persoane, pe DN13 E60, în municipiul Sighișoara. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultându-i o valoare de 0,22 mg/l alcool pur in aerul expirat, astfel că a fost sancționat contravențional și, ca măsură complementară, s-a dispus reținerea permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.