Sute de dansatori au strălucit la Reghin

cupa mirona, dans sportiv reghinPeste 700 de dansatori de la Cluburi de dans sportiv din toată ţara, o brigadă de 37 de arbitri, 34 de categorii de concurs şi o organizare ireproşabilă. Aşa ar putea fi rezumată, în câteva cuvinte, cea de-a şaptea ediţie a Cupei Mirona, eveniment de talie naţională care s-a desfășurat la Reghin în 29 septembrie.

Concursul a fost organizat de Clubul de dans sportiv ,,Dansul Viorilor”, sub egida Federaţiei Române de Dans Sportiv, gazda evenimentului fiind chiar preşedintele Federaţiei, deputatul Vasile Gliga. Acesta a declarat că cea care a dat numele competiţiei de la Reghin, campioana Mirona Toncean Gliga, nu a putut fi prezentă printre sportivi şi invitați deoarece a fost chemată să reprezinte România în calitate de arbitru, la un concurs internaţional din Portugalia.

O paradă de zile mari

Sub atenta supraveghere a directorilor de concurs Ludovic Otto Varga (Satu Mare) şi Alexandru Acs, concursul a început la ora 21.00 şi s-a desfăşurat în paralel în două săli, pe clase şi diferite categorii de vârstă. La ora 18 s-a desfășurat parada dansatorilor şi prezentarea arbitrilor, în cadrul unei festivităţi de gală care a reunit printre invitaţi oficialităţi locale, sponsori şi iubitori ai dansului sportiv.

Gazda evenimentului, deputatul Vasile Gliga a rostit un cuvânt de deschidere emoţionant în care şi-a exprimat satisfacţia că de la an la an Cupa Mirona adună la Reghin cei mai valoroşi sportivi din domeniu, Reghinul fiind considerat un centru de excelenţă în dansul sportiv românesc.

Pentru toţi cei prezenţi a fost o seară magică, cu dans de calitate, muzică pe măsură şi strălucirea specifică acestui sport. Atmosfera a fost întregită de perechea campionilor mondiali Paul Moldovan- Cristina Tătar, care în urmă cu aproximativ o săptămână au câştigat medalia de aur la Campionatul Mondial de la Beijing, la categoria 16-18 ani Latino. Aceştia au oferit un show inedit, spre încântarea tuturor.

Loturile naţionale se antrenează la Reghin

Trebuie precizat faptul că loturile naţionale ale României se pregătesc, de 11 ani, la Reghin în cele cinci săli special-amenajate la Clubul Dansul Viorilor şi, tot la Reghin, apare de opt ani, revista Flashdance, singura publicaţie de profil din ţară care include informaţii despre întreaga activitate a dansatorilor români pe plan naţional şi internaţional, despre concursuri, seminarii şi cantonamente.

Cupa Mirona s-a încheiat seara târziu, când toţi cei prezenţi au fost poftiţi la masă şi a lăsat în memoria tuturor imagini frumoase şi strălucitoare despre ceea ce pot face oamenii atunci când sunt pasionaţi şi se dedică trup şi suflet unei cauze.

Emeșe Ardelean

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.