Sute de haine adunate la Teatrul Național Târgu Mureș, donate caselor de copii și așezămintelor pentru săraci

Peste 250 de haine de iarnă, care au fost lăsate de cetățeni la Teatrul Național Târgu Mureș, în cadrul campaniei ‘Cuierul gratuit’, inițiată de Márton László și Tőkés Botond, au fost donate la case de copii și la așezăminte sociale din Târgu Mureș și Sovata.

Directorul Teatrului Național Târgu Mureș, Attila Gasparik, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că motivați de succesul Campaniei de Crăciun ‘Să împărțim bucuria sărbătorilor’, angajații instituției teatrale și numeroși cetățeni s-au alăturat campaniei ‘Cuierul gratuit’.

‘Au fost mai multe persoane care au donat decât cei care au luat. Un număr de haine au fost duse, de către angajații teatrului, persoanelor nevoiașe instituționalizate. Astfel, 36 de geci, paltoane și haine călduroase au ajuns la azilul de noapte al Primăriei și 69 de articole de îmbrăcăminte de iarnă au fost donate Casei familiale ‘Sfânta Elisabeta’, condusă de călugărul franciscan Pal. Cele 146 de articole de îmbrăcăminte primite ca donație de la firma de second-hand Mozart au fost duse la Casa de copii ‘Sfântul Iosif’ din Sovata (…) Asta dovedește că există o foarte mare solidaritate, nu am crezut că e posibil. Simțul civic și solidaritatea oamenilor mi-au adus o bucurie extraordinară. Teatrul Național Târgu Mureș se ocupă de ani de zile și de probleme sociale și suntem deschiși în continuare tuturor inițiativelor sociale’, a declarat Attila Gasparik.

Directorul Teatrul Național Târgu Mureș a ținut să mulțumească tuturor celor care s-au alăturat inițiativei civile ‘Cuierul gratuit’ și care ‘prin donațiile lor au făcut ca zilele geroase să fie mai suportabile pentru cei în nevoie’.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.