Sute de părinți vor parc pentru copii, pe strada Remetea

DSC00206Strada Remetea din Tîrgu-Mureș este cea mai lungă din municipiu. Cu toate acestea, locuitorii străzii, precum și cei din străzile învecinate nu au niciun parc de joacă pentru copii amenajat modern. Astfel, părinții și bunicii sunt nevoiți să-și ducă copiii și nepoții în alte parcuri din cartierul Unirii sau din alte zone ale municipiului.
Singurul parc din această parte a municipiului este cel situat între strada Remetea și strada Trifoiului, foarte aproape de intersecția străzii Remetea cu strada Gurghiului. Acest parc este situat lângă un teren de joacă dotat cu două porți, unde teoretic se poate juca fotbal, însă acest teren, spun oamenii din zonă, este privat, și adeseori este năpădit de iarbă mare.
Parcul în sine, este într-o stare jalnică, adeseori iarba nu este cosită cu lunile (conform declarațiilor locuitorilor din zonă, parcul a fost cosit, în acest an, doar la sfârșitul lunii iulie), iar copiii se pot bucura doar de două balansoare vechi și de două leagăne la fel de vechi. Localnicii spun că pe vremuri parcul era dotat și cu tobogane, precum și cu groapă de nisip, groapă care astăzi este năpădită total de buruieni, fiind imposibil de folosit de către copii.
Totodată, cele două bănci din zonă, rupte parțial, completează tabloul, alături de un coș de gunoi aflat, la rândul său, într-o stare de degradare.
„Vrem parc pentru copii!”
În urmă cu câteva zile, la Primăria municipiului Tîrgu-Mureș a fost depusă o scrisoare deschisă, adresată primarului Dorin Florea și viceprimarilor Claudiu Maior și Peti András, semnată de o parte dintre locuitorii din această parte a cartierului Unirii, care solicită modernizarea acestui parc pentru copiii lor. Conform legii, ei trebuie să primească un răspuns în maxim 30 de zile.
Redăm, în continuare, conținutul acestei scrisori:
Scrisoare deschisă
către primarul Dorin Florea și viceprimarii Claudiu Maior și Peti András.
Locuitorii din cartierul Unirii, de pe străzile Remetea, Gurghiului, Inului, Lucernei, Trifoiului, Ceangăilor, Simion Mândrescu, Mărului, Cetinei, Cotitura de Jos, Delureni, Pomilor, Remetea Nouă (mică) vă aducem la cunoștință că singurul parc arondat acestei zone (în care părinții și bunicii își pot duce copiii) este cel situat în intersecția străzilor Gurghiului cu Remetea – un parc plin de iarbă și dezafectat, unde un leagăn imens, ruginit (pe care copiii mai mici de 3 ani este aproape imposibil să-l folosească) și două balansoare vechi și greoaie sunt singurele imobile pe care le pot folosi copiii.
Având în vedere că în ultimii ani, municipiul Tîrgu-Mureș a fost împânzit de parcuri frumoase și moderne, vă rugăm insistent să faceți ceva și pentru sutele de copii care se află pe aceste străzi pentru ca și ei, împreună cu părinții și bunicii, să se poată bucura în liniște de timpul liber. Astfel, nu vom mai fi nevoiți să ne deplasăm zeci de minute pe jos până a ajunge la cel mai apropiat loc de recreere.
Domnule primar, v-am văzut deseori la inaugurarea zecilor de parcuri din municipiu și v-am admirat pentru că vă interesează aspectul orașului creând multe „mijloace” de relaxare pentru târgumureșeni, în acest sens, vă rugăm să faceți ceva și pentru noi.
Pe această cale solicităm instituției dumneavoastră să ia masuri pentru remedierea problemei expuse.
Concret, prezenții petiționari solicită următoarele:
Modernizarea parcului de la intersecția străzilor Gurghiului cu Remetea, singurul parc apropiat al străzilor arondate străzii Remetea, cea mai lungă stradă a municipiului.
Vă mulțumim anticipat!

Titi DÃLÃLÃU

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.