Sute de reghineni, la „Cerere în căsătorie”

teatru1Sala de spectacole a Casei de Cultură a Tineretului ,,George Enescu” din Reghin a devenit vineri seara (7 februarie), de la ora 18, neîncăpătoare pentru cei care s-au arătat dornici să asiste la premiera spectacolului cu piesa ,,Cerere în căsătorie” de Cehov, pusă în scenă de trupa de teatru amator ,,Din Culise” .

Zeci de aplauze

Intens mediatizată, manifestarea a adunat sute de reghineni dintre care unii au fost nevoiți să stea în picioare pentru a putea vedea ceea ce s-a anunțat a fi ,,un spectacol cum nu s-a mai văzut la Reghin”. Ajutați și de factura textului, de decorurile și costumele special făcute pentru aceste eveniment de către Măriuca Ignat, dar și de implicarea actorului Luchian Pantea care a regizat piesa, cei patru actori de pe scenă au reușit să stârnească aplauzele publicului.

Actorii

S-a remarcat printre ei tânărul Remus Cociș, elev la un liceu din oraș care l-a interpretat pe Ivan Vasilievici Lomov. Alături de el au fost Enea German alias Stepan Stepanovici Ciubukov, Lucia Mihuț care a întruchipat-o pe Natalia Stepanovna și Teodora Crișan care a jucat rolul Nataliei în prima tinerețe.
Ideea principală a textului a fost păstrată , chiar şi majoritatea replicilor din piesa originală au fost păstrate. dar echipa care a muncit la această reprezentație a ajustat oarecum povestea de dragoste adaptând-o la vremuri mai moderne.

Remarci după spectacol

Directorul Casei de cultură a tineretului, Marcel Naste a oferit fiecărui membru al echipei ce a contribuit la reușita spectacolului câte o diplomă de onoare. ,, A fost un spectacol drăguț, se vede că s-a muncit și se pune suflet”, ne-a declarat la ieșirea din sală Daniela L. ,,Sigur că nu putem avea pretenția să vedem un spectacol ca la Teatrul Național … a fost bine pentru Reghin. Iată că se poate și la noi, ceea ce e bine”, ne-a spus și Marian G. la sfârșitul piesei.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.