Tabără interactivă în Austria

CJ MURESCopii cu performanţe deosebite la învăţătură, sport şi artă, din sistemul judeţean de protecţie a copilului, 28 la număr, aflaţi în plasament la asistenţi maternali şi case de tip familial, se află în perioada 14-21 iunie 2014 într-o tabără interactivă din localitatea Postalm/Wolfgangsee din Austria.

Echipa Consiliului Judeţean Mureş s-a implicat direct în această acţiune, făcând toate demersurile necesare ca cei 28 de copii să beneficieze în acest moment de vacanţa în Austria. Copiii se bucură de activităţile desfăşurate acolo de către organizatori; activităţi ce au ca scop dezvoltarea spiritului de echipă şi aprecierea valorilor, dezvoltare personală, educaţie civică, schimb de experienţă,  cunoaşterea mediului înconjurător, dezvoltarea aptitudinilor artistice, excursii în zonă alături de alţi copii din Germania care au origini româneşti.

Consiliul Judeţean Mureş susţine performanţa în toate formele sale şi din acest motiv a ţinut ca şi copiii defavorizaţi social să beneficieze de aceleaşi condiţii ca oricare alţii şi să fie recompensaţi pentru munca lor şi rezultatele deosebite obţinute în activităţi şcolare şi extraşcolare. Pentru aceasta s-a luat legătura cu un grup de oameni extraordinari, voluntari care fac parte din sistemul educaţional din Germania, purtându-se discuţii în vederea organizării acestei tabere mixte cu caracter interactiv. Numele organizatorilor principali sunt Heinrich Schtoscher şi Klaudia Binder Nufiu, se arată într-un comunicat semnat de Biroul de Presă al CJ Mureş.(EM)

 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.