Tabara Medievală pentru Copii, în țara Bârsei

În perioada 25 iunie – 12 august, în ţara Bârsei (satul Şirnea, comuna Fundata) Asociația Antiqva organizează Tabăra Medievală pentru Copii.

Vârsta participanţilor – Tabăra este dedicată copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani. Pe parcursul desfășurării activităților, copiii sunt împărțiți în grupe de copii cu vârste foarte apropiate.

Cost – Costul de participare pentru fiecare copil este de 1.550 RON. Această sumă se reflectă în calitatea taberei și acoperă cazare, masă, materiale, activităţile din tabără, consumabile, folosirea costumelor. Plata se poate face în numerar sau prin virament bancar.

Cazare și masă – Copiii sunt cazați în camere cu două sau trei paturi. Fiecare cameră are baie proprie. Există camere de fete și camere de băieți. Nu există camere mixte, chiar dacă copiii sunt frați sau verișori.

Calitatea bucatelor pregătite de gazde este mereu la înălțime. Aprovizionarea cu alimente a bucătăriei este făcută cu o zi înainte de debutul seriei respective.

Bucătăria și sala de mese sunt permanent igienizate, iar curățenia din camere este întreținută zilnic. Atmosfera pensiunii este mereu caldă și primitoare.

Bagaj
Copiii trebuie să fie pregătiți cu:

  • haine suficiente pentru o săptămână la munte
  • medicamentele pe care le iau în mod obişnuit, dacă este cazul
  • încălţăminte impermeabilă (două perechi)
  • haină groasă pentru temperaturi mai scăzute
  • pelerină de ploaie
  • prosop, săpun şi periuţă de dinţi
  • şosete (cel puţin câte o pereche pentru fiecare zi)
  • un rucsac mic pentru excursii în care să poată încăpea cel puţin o pelerină de ploaie, o sticlă cu apă şi o gustare
  • adeverinţă medicală eliberată de medicul de familie în care să fie menţionate: copilul este apt pentru a participa în tabără şi menţiuni speciale (afecţiuni, tratamente, alergii specifice etc. – dacă este cazul) și aviz epidemiologic

Telefoane mobile și aparatură electronică – Tabăra medievală creează și menține o atmosferă specifică, lucru care ar fi îngreunat de zgomotul, nepotrivit cu epoca, al telefoanelor mobile. De aceea, telefoanele rămân de la începutul taberei în grija coordonatorului, în plicuri inscripționate cu numele copilului.Zilnic, dimineața și seara, conform programului comunicat, copiii primesc telefoanele pentru a suna / a fi sunați de părinți / familie. Pentru a evita pierderea sau deteriorarea lor, recomandăm să nu dați copiilor alte aparate electronice în tabără.

Mai multe detalii puteți accesând http://tabaramedievalacopii.ro/

Cristina Vancea

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.