Târg național al unităților protejate la Teatrul Național

teatrul national targu muresPatruzeci de unităţi de economie socială din toată ţara participă la Târgu Mureş la a III-a ediţie a Târgului Naţional al Unităţilor Protejate, care se desfăşoară în incinta Teatrului Naţional, începând de vineri până duminică.

‘Participanţii la acest târg trebuie să îşi valorifice abilităţile în diferite domenii, iar din munca lor să iasă produse care pot fi valorificate. Anul acesta sperăm să crească procentul încasărilor şi să fim încurajaţi în continuare să facem afaceri sociale. Ne dorim prin acest târg să aducem împreună oameni, destine, şanse în aşa fel încât să creăm o unitate mai bună’, a declarat, în cadrul festivităţii de deschidere a Târgului Naţional al Unităţilor Protejate, Angela Achiţei, preşedinta Fundaţiei ”Alături de Voi” România, organizatorul manifestării.

Reprezentanta Ministerului Muncii, Ana Maria Neagoe, a arătat că are mari aşteptări de la acest eveniment. ”Încurajez promovarea unor astfel de evenimente pentru a arăta că unitatea protejată este un instrument viabil, care poate contribui la asigurarea pieţelor de muncă incluzive şi la inserţia pe piaţa muncii a persoanelor defavorizate. Vă asigur că vom lua în considerare toate propunerile astfel încât să creăm un cadru mult mai adecvat pentru modul în care se va desfăşura activitatea unităţilor protejate’, a subliniat Ana Maria Neagoe.

Organizatorii au arătat că prin manifestările de la Târgu Mureş se urmăreşte crearea unei legături între unităţile protejate din România, piaţa de consum şi mediul de afaceri, astfel încât să poată fi valorificat potenţialul angajaţilor acestor unităţi protejate.

Târgul Naţional al Unităţilor Protejate este organizat de ADV România în parteneriat Ministerul Muncii, Familiei şi protecţiei Sociale, cu Fundaţia Motivation România, cu DGASPC Iaşi, Cooperativa Socială Il Poliedro Italia, Institutul pentru Politici Publice, Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile şi NESsT Romania.

Evenimentul face parte dintr-un amplu proces de dezvoltare a sectorului economiei sociale în Romania, demarat de Fundaţia ‘Alături de Voi’ Romania şi partenerii săi din proiectul ‘Alianţa pentru dezvoltarea economiei sociale’ cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritara 6 ‘Promovarea incluziunii sociale’. AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.