Târgul de Arte și Meserii și-a deschis porțile

În Cetatea Medievală din Târgu Mureş a fost deschis miercuri Târgul de Arte şi Meserii, aflat la a patra ediţie, în cadrul căruia 12 instituţii de învăţământ din oraş, alături de o serie de agenţi economici îşi expun oferta educaţională şi oferta de locuri de muncă.

‘Prin organizarea acestui eveniment dorim să informăm elevii dar şi părinţii despre necesitatea formării profesionale, astfel încât alegerile pe care le fac să fie pentru viitorul familiilor lor şi de ce nu, a comunităţii. Faptul că acest Târg reuneşte atât de multe şcoli, este o dovadă în plus că ofertele lor sunt serioase, ba mai mult, le stau alături agenţii economici din oraş, care oferă locuri de muncă absolvenţilor. La fiecare ediţie a Târgului ne-am bucurat de peste 10.000 de vizitatori, ceea ce nu este un lucru de neglijat’, a declarat primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, în deschiderea târgului.

Manifestarea este organizată de Primăria Târgu Mureş, în parteneriat cu Universitatea Cultural Ştiinţifică, Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş şi Liceul Vocaţional Pedagogic „Mihai Eminescu” din Târgu Mureş şi are tematica ‘Gastronomia şi igiena corporală’.

Târgul de Arte şi Meserii va fi deschis în până vineri, în cadrul celei de-a 21-a ediţii a Zilelor Târgumureşene.

La deschiderea Târgului de Arte şi Meserii au participat prefectul judeţului, Lucian Goga, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, Ioan Macarie, directori de şcoli şi oameni de afaceri.

A 21-a ediţie a Zilelor Târgumureşene se desfăşoară până duminică, în zece locaţii, iar manifestarea va cuprinde peste 200 de activităţi şi va avea numeroşi artişti pe scenele amenajate în Parcul Municipal.

Printre artiştii invitaţi se numără Antonia, Smiley, Mircea Baniciu, Cargo, Corina Chiriac, Red Parlament, Holograf, Defender, Byron, Les Elephants Bizares, Faydee, Oceana, Jakab Csaba, Keresztes Ildi& Band, Freddie & Band din Ungaria, No Sugar, Conquering Lion, dar şi cântăreţi de muzică populară precum Dinu Iancu Sălăjanu, Ovidiu Furnea şi Cristian Pomohaci.

În programul manifestărilor figurează Miss&Mister Târgu Mureş, o seară de romanţe maghiare, Târgul de Arte şi Meserii, acordarea titlului de ‘Cetăţean de onoare” al oraşului, Târgul de Artă Meşteşugărească şi Produse Tradiţionale şi ediţia aniversară ‘Nunta de Aur’.

Tot în cadrul manifestării Zilele Târgumureşene, iubitorii genului techno vor avea parte de o discotecă inedită, unică în România, Techno Party sub podul Mureş, unde vor face un show Reality Engine, Ion şi Nick Havsen.

Zilele Târgumureşene se desfăşoară anual, la iniţiativa Primăriei Municipiului Târgu Mureş şi a Consiliului Municipal, începând din anul 1997, fiind un eveniment iniţiat în cinstea privilegiului acordat oraşului, la 28 august 1482, de regele Matei Corvin, prin care se oferea acestuia dreptul ‘de a ţine trei târguri anuale’.

AGERPRES

Sursa foro: Facebook – Claudiu Maior

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.