Târgul Muzeelor organizat la Palatul Culturii

Palatul CulturiiMuzeul Judeţean Mureş va organiza, în această săptămână, Târgul Muzeelor, în cadrul Centenarului Palatului Culturii din Târgu Mureş, ocazie cu care vor fi prezentate fotografii de secol XIX, produse meşteşugăreşti de epocă, eşantioane minerale de colecţie şi expoziţii de artă.

Potrivit reprezentanţilor Muzeului, manifestarea va debuta joi, cu un târg de piatră decorativă şi bijuterii ‘Mineralia’, la care geologi de la Muzeele de Mineralogie din Baia Mare, Cluj Napoca şi Arad vor prezenta eşantioane de colecţie.

În Muzeul din Cetate va fi deschisă, vineri, o expoziţie de fotografii realizate în secolul al XIX-lea de Orbán Balázs şi Veress Ferenc, completată şi cu unele instantanee mai recente, realizate de Fekete Zsolt, care aparţin Direcţiei Judeţene Mureş a Arhivelor Naţionale, Muzeului Fotografiei Maghiare, Bibliotecii Szabó Ervin, Asociaţiei pentru Muzeul Fotografiei din Transilvania şi Editurii Méry Ratio.

Sâmbătă, va fi primit cu poveşti despre plantele şi animalele reprezentate în vitraliile de la Palatul Culturii, dar şi expuneri despre podoabe din mărgele, mozaic, restaurarea picturilor pe sticlă şi puzzle, făcute de muzeografi de la toate secţiile Muzeului Judeţean Mureş.

În cadrul Târgului Muzeelor, Muzeul de Artă, Muzeul de Etnografie, Muzeul de Arheologie, Muzeul de Istorie, Muzeul de Ştiinţele Naturii şi Muzeul Castelului de la Gurghiu îşi vor expune activitatea, inclusiv propunerile de proiecte de reabilitare a unor clădiri de patrimoniu.

De asemenea, sunt anunţate expoziţii şi un Târg meşteşugăresc, în care vor fi organizate ateliere demonstrative şi vor fi prezentate produse meşteşugăreşti similare cu cele din perioada construirii Palatului Culturii, din 1913, cum ar fi pictură pe sticlă, bijuterii, croitorie secession.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.