Târnăveneanul Iulian Balea, milionar la New York

julian-baleaTârnăveneanul Julian Balea a plecat din ţară acum circa două decenii, pentru a studia în Statele Unite ale Americii, iar astăzi locuieşte la New York şi este wholesale manager pentru America de Nord în cadrul companiei Stefano Ricci; unul dintre cele mai scumpe branduri de lux pentru bărbaţi din lume.
Julian Balea, de origine română, lucrează în peste 100 de magazine multibrand şi de tip department store, administrând un business de 15 milioane de dolari anul trecut.
Balea a plecat în Statele Unite ale Americii în anul 1995, când era student la Universitatea Transilvania din Braşov şi a primit o bursă de studii peste ocean. El a absolvit Universitatea Colorado, Facultatea de Inginerie şi Electronică. În 5 ianuarie 1995 a pășit în Universitatea din Colorado, iar după mai puţin de jumătate de an a plecat în vacanţă la Miami.
„Nu ştiam bine limba engleză şi aveam doar 100 de dolari în buzunar”, se destăinuiește târnăveneanul. Acolo şi-a găsit şi primul său loc de muncă, barman la un hotel amplasat strategic pe plaja Miami Beach. După doar patru luni şi-a schimbat locul de muncă şi a devenit manager pe probleme administrative (housekeeping manager) la Sheraton Hotel din Miami Beach. „După alte cinci luni am încercat să vând maşini la un dealer Mitsubishi, însă nu mi s-a potrivit, de aceea am căutat altceva”.
Primul său contact cu Stefano Ricci l-a semnat în anul 2000, când s-a angajat ca manager al unui corner (shop in shop) Stefano Ricci din magazinul Bal Harbour Shops din Miami. A rămas aici până în decembrie 2008, când a decis să îşi încerce norocul în antreprenoriat. După trei ani, şeful său a fost promovat şi a plecat la Florenţa, Italia – unde este sediul central al Stefano Ricci –, iar Balea i-a preluat atribuţiile, după un an fiind numit în poziţia actuală, de wholesale manager al brandului pentru America de Nord, respectiv SUA şi Canada.
Julian Balea nu se gândeşte momentan să se întoarcă în România, nu se uită nici măcar spre Europa, pentru că are misiunea de a-i îmbrăca pe americanii şi canadienii care au deja totul.

Mircea BARBU

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.