Târnăvenenii luptă pentru Edi

edi meghesanDeşi are doar 5 ani, pentru Edi fiecare clipă pe care o trăiește este o luptă pentru viaţă. Eduard Sebastian Megheşan, din Târnăveni, diagnosticat cu leucemie are nevoie de tratament în străinătate. Nu are cei 80.000 de euro necesari, dar speră să poată găsi 80.000 de prieteni care să îl ajute în lupta pentru viață. În urma unei campanii derulate la Tîrnăveni foarte mulţi cetățeni i-au oferit ajutorul.

Cruntul diagnostic

Problemele au apărut în data de 16 iulie, când părinţii Alin şi Erika au decis să facă nişte analize pentru ca au observat că Edi era foarte palid, deşi nicio altă reacţie a lui nu arăta că ar fi ceva în neregulă; el se juca, râdea, şi era foarte neastâmpărat, un fapt obişnuit pentru cei care îl cunosc.
Diagnosticul a fost Leucemie Acută Limfoblastică cu Celule preB cu Markeri Mieloizi şi Afectare SNC.

A urmat un adevărat calvar…

… Edi are o grupă foarte rară de sânge A2 RH Negativ, nu existau donatori, dar după un apel disperat de ajutor pe internet în câteva ore au apărut oameni dornici să ajute. De atunci, părinţii lui Edi s-au lovit de tot felul de ,,găuri” din sistemul nostru de sănătate, medicamente care trebuia procurate din Ungaria, Italia şi Germania, nenumărate apeluri spre prieteni şi cunoştinţe pentru ajutor, dar apoi s-au văzut nevoiţi să plece la o clinică din afara ţării, unde Edi poate avea șanse mai mari de vindecare.

După o perioadă de tratament, analizele de Genetică şi Biologie Moleculară au fost negative, adică nu s-au detectat mutaţii genetice, ceea ce încadrează pacientul într-un risc mediu, dar totuşi părinţii au luat hotărârea să meargă într-o clinică din străinătate, chiar dacă Statul nu va deconta cheltuielile de tratament, care se ridică la aproximativ 80.000 de euro.

Luni, 9 septembrie, Edi a ajuns la spitalul ,,Bambino Gesu” din Roma, Italia unde Edi va fi tratat. Deşi au primit până acum o sumă considerabilă de bani de la cei din Tîrnăveni, părinţii lui Edi mai au nevoie în continuare de mulţi bani pentru acoperirea cheltuielilor de tratament. Totuși sunt optimişti, iar întreaga comunitate le este alături atât moral, cât şi financiar.
Cei care vor să ajute în continuare pot găsi detalii pe site-ul edimeghesan.eu.org .

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.