Târnăvenenii rămân fără judecătorie

judecatorieSubiectul desfiinţării Judecătoriei din Târnăveni revine în mod repetat pe agenda autorităţilor de la Bucureşti. 30 de judecătorii şi parchete din ţară ar putea fi închise de la 1 iunie, pentru că nu sunt eficiente. Decizia a fost luată de Ministerul Justiţiei, care a trimis lista cu instanţele propuse spre desfiinţare în Parlament, pentru aprobare.

Activitatea judecătorească la Târnăveni are o îndelungată tradiţie, începută în anul 1921 când, ca urmare a înfăptuirii reformei agrare şi ca necesitate a legiferării acesteia, s-a constituit Tribunalul Judeţean Târnava Mică, ce a funcţionat până în anul 1968.

Judecătoria Târnăveni a fost înfiinţată în luna decembrie 1995, circumscripţia acesteia cuprinzând, conform Hotărârii Guvernului nr. 337/1993, cu modificările şi completările ulterioare, municipiul Târnăveni şi nouă comune, şi anume: Adămuş, Băgaciu, Găneşti, Mica, Bahnea, Suplac, Coroisânmărtin, Zagăr şi Cucerdea. Judecătoria Târnăveni, instanţă de prim nivel jurisdicţional, fără personalitate juridică, funcţionează, alături de judecătoriile Tîrgu-Mureş, Luduş, Sighişoara şi Reghin în circumscripția Tribunalului Mureş care, împreună cu Tribunalul Harghita se află în circumscripţia Curţii de Apel Tîrgu-Mureş.

În cazul în care Parlamentul va aproba propunerea Ministerului Justiţiei, Judecătoria din Târnăveni se va închide de la 1 iunie 2014.

Mircea Barbu

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.