Târnăveniul pe bicicletă

bicicletePentru că interesul pentru bicicletă este tot mai ridicat, o Sală de fitness din localitate (12 Fitness Gym) a demarat organizarea unor drumeţii săptămânale cu plecare din Tîrnăveni spre localităţile învecinate şi retur. Zeci de persoane s-au prezentat la drumeţiile organizate care au demarat cu traseul Târnăveni-Zagăr-Mediaş-Târnăveni, urmate mai apoi de un traseu de 160 de km până în staţiunea Sovata şi retur.

Pentru a-i atrage însă şi pe cei mai puţin rezistenţi din punct de vedere fizic, organizatorii au realizat şi drumeţii mai scurte pe şoseaua de centură a municipiului.

Cei mai antrenaţi au continuat să pedaleze însă zeci de kilometri până la diverse destinaţii gen Blaj sau chiar şi Cheile Râmeţului.
Participanţii la drumeţii fac parte din toate categoriile sociale şi de vârstă, cel mai în etate având 64 de ani, iar cel mai tânăr biciclist doar 13 ani.

Ultima ,,călătorie” de acest gen s-a desfășurat în data de 28 iunie, de la ora 20, când bicicliștii adunați într-un număr destul de mare au pornit în forță spre Botorca.

Organizatorii de la 12 Fitness Gym vor ca în fiecare zi de vineri a săptămânii să stabilească ieşiri mai scurte, la care sunt bineveniţi toţi cei care doresc să facă mişcare cu bicicleta.

Pe piaţă, preţul unei biciclete noi variază de la 350 de lei până la 2.300 de lei (și chiar mai mult), dar o bicicletă la mâna a doua se poate găsi şi cu 200 de lei.

Mircea Barbu

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.