Taxa pe mort va fi plătită de firmele de pompe funebre

primarie targu mures‘Taxa pe mort’, cum a denumit-o viceprimarul municipiului Târgu Mureş, Ionela Ciotlăuş, este, de fapt, o taxă pe înmormântare, a declarat marţi şeful Serviciului Public de Utilităţi municipale din cadrul Primăriei Târgu Mureş, Mircea Moldovan.

Conform acestuia, noua taxă ar urma să fie impusă firmelor de pompe funebre care derulează activităţi în cimitirele aflate în administrarea Primăriei. ‘Taxa de înmormântare – este una pentru firmele de servicii funerare care execută înmormântări în cimitirele din municipiul Târgu Mureş, cele aparţinând Primăriei. Este un cuantum de 30 de lei. Acordăm această posibilitate ca înmormântările să nu fie executate doar de personalul propriu al serviciului, ci şi de alte firme, dar bineînţeles plătind o taxă, necesară pentru a putea să funcţioneze la noi. Adică după ce ei au executat înmormântarea, noi trebuie să facem rearanjarea mormântului şi alte lucrări’, a afirmat Moldovan.

El a subliniat că această va exista numai dacă forul local o va vota. ‘Credem că este în regulă şi este normal ca oricine care face o activitate economică, chiar dacă este vorba de înmormântări, să plătească o anumită taxă’, a adăugat şeful Serviciului Public de Utilităţi municipale. El a mai spus că, pe lângă această taxă, care nu exista până acum, sunt prevăzute şi creşteri ale altor taxe, care se referă strict la firmele care execută lucrări funerare în cimitire, pentru depozitarea de materiale. ‘Adică vrem să descurajăm firmele să-şi uite la noi pietrişul, cimentul, materiale de construcţii la nesfârşit, deranjând ordinea şi curăţenia din cimitire’, a susţinut Mircea Moldovan.

Viceprimarul Ionela Ciotlăuş, lidera PNL Târgu Mureş, a anunţat luni că primarul Dorin Florea ar intenţiona să introducă o ‘taxă pe mort’, întrucât ‘se propune impozitarea celor decedaţi’.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.