Teatrul 3G vă invită în Neverland!

Teatrul 3G din Târgu-Mureș prezintă primul spectacol al stagiunii 2017-2018, „Neverland”, duminică, 3 septembrie, de la ora 19.00, în Bastionul Măcelarilor din Cetatea Medievală.

„Neverland” este primul spectacol produs în cadrul celei de-a doua ediții a proiectului Terapie socială prin teatru contemporan, implementat de Teatru 3G și cofinanțat de AFCN – Administrația Fondului Cultural Național și Municipiul Tîrgu-Mureș.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Raisa Ané, Laura Mihalache, Ștefan Mura și Pál Emőke. Scenografia este realizată de Szőke Zsuzsi, iar muzica este semnată Boros Csaba.

Spectacolul e o invitație în a ne căuta propriul „Neverland”, locul unde există acea libertate la care uităm să ne întoarcem.

Trei femei și un bărbat se întâlnesc în ziua în care fiecare din ei se căsătorește. Nunta devine un moment important, dar nu într-un sens clasic. Ce poate să se întâmple la o petrecere la care niciunul nu se simte în al nouălea cer? „Neverland” îi urmărește pe cei patru în cele mai importante momente ale vieții lor, fie că e vorba de pierderi imense sau de zile în care soarele pare să lumineze altfel. Kinga, Rada, Andreea și Fabian își doresc să ducă o viață normală chiar cu riscul de a deveni banali sau nefirești. La ce duce insistența de a intra în tiparele sociale și ce visăm de fapt?

„Sunt niște oameni normali – clasa de mijloc, par să aibă tot, dar pe dedesubt lucrurile nu prea funcționează. Nu dăm răspunsurile la întrebarea de ce nu funcționează. Nu e terapeutic, nu e cu pilde de viață, nu are nicio morală. Mie asta-mi place. E o frescă ușor expresionistă a timpului nostru. Vreau să se vadă tușele alea tulburătoare din pictura expresionistă”, Leta Popescu, unul dintre regizorii tineri care încep să se impună, în principal, în zona teatrului independent. Pentru „Neverland”, Alexa Băcanu (text) se află la a treia colaborare cu Leta Popescu.

Spectacolul este bilingv și va fi supra titrat atât în limba română cât și în limba maghiară. Parteneri: Reea și Teatru 74.

Biletele se achiziționează de la intrare. Rezervări se pot face pe mail, teatru3g@gmail.com, sau direct de pe pagina de facebook a evenimentului. Preț bilete: 20 de lei/15 lei – pentru elevi, studenți și pensionari.

Cei care nu ajung la premieră, au șansa de a urmări spectacolul luni, 4 septembrie, de la ora 19.00.

Mai multe informații despre realizatoriipiesei găsiți aici: http://reactor-cluj.com/alexa-bacanu/ și aici: http://reactor-cluj.com/leta-popescu/.

EM

 

 

 

 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.