TEDx Târgu-Mureș Live transmisie în direct a TED

fri_theaterTEDx TârguMureș Live, un eveniment TEDx organizat independent, va avea loc în data de 18 martie. Acest eveniment inaugural este o transmisiune în direct a conferinței TED din Vancouver, Canada. Transmisiunea în direct va începe la ora 17:00, în data de 18 martie 2014, la Zanza Cafe&Lounge. Programul detaliat, precum și formularul online de înscrieri este disponibil pe pagina web a evenimentului.

În spiritul ideilor care merită să fie răspândite, TEDx este un program de evenimente locale, organizate pe cont propriu, care aduce oamenii laolaltă pentru a împărtăși o experiență similară cu TED. La un eveniment TEDx sunt combinate discursuri TED și speakeri în direct pentru a genera discuții profunde și o conexiune în grup restrâns. Aceste evenimente locale, organizate pe cont propriu poartă marca TEDx, unde x = eveniment TED organizat independent. Conferința TED oferă un ghid general pentru programul TEDx, dar evenimentele TEDx individuale sunt organizate pe cont propriu.

TED (tehnologie, divertisment, design) este o conferință anuală care se ține din 1984 în California. Moto-ul TED – idei care merită să fie răspândite – aduce pe o scenă oameni de stiință, oameni de afaceri, politicieni, artisti, muzicieni și ingineri. Speakerii au multe în comun: idei geniale, influența necontestată în domeniile lor de activitate și abilitatea de a vorbi într-un mod simplu despre lucruri sofisticate. Video-urile TED sunt distribuite gratuit prin intermediul TED.com, iar din 2009 sunt organizate evenimente TEDx la nivel internațional.

TEDxTârguMureș este cel mai recent proiect de inspirație TED, bazele acestuia fiind puse în septembrie 2013. TED este o organizație non-profit devotată ideilor care merită să fie răspândite. Începută ca o conferință de patru zile în California, în urmă cu aproape 30 de ani, TED s-a dezvoltat pentru a susține acele idei care schimbă lumea cu inițiative multiple. Cele două conferințe anuale TED invită gânditorii și oamenii de acțiune de marcă din întreaga lume să vorbească timp de 18 minute despre o multitudine de subiecte. Multe dintre aceste discursuri sunt apoi puse la dispoziție, în mod gratuit, pe TED.com. Printre speakerii TED s-au numărat Bill Gates, Jane Goodall, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Nandan Nilekani, Philippe Starck, Ngozi Okonjo-Iweala, Isabel Allende și fostul prim-ministru al Marii Britanii Gordon Brown. Conferința TED 2014 va avea loc la Vancouver, Columbia Britanică, concomitent cu transmisiunea în direct TEDActive din învecinatul Whistler. TEDGlobal 2014 va avea loc la Rio de Janeiro, Brazilia.

Sursa: TEDx TârguMureș

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.