Tentativă de atentat dejucată de SRI

masina politieEchipa pirotehnică a Serviciului Român de Informaţii Mureş a reuşit, joi, anihilarea unui dispozitiv artizanal electric plasat sub o maşină, în zona cartierului Tudor din Târgu Mureş, care era destinat incendierii autoturismului. Dispozitivul a fost observat de proprietară la roata din spate a maşinii, care fusese stropită iniţial cu benzină.

Potrivit specialiştilor, dacă roata maşinii ar fi trecut peste acest dispozitiv – care nu poate fi numit bombă artizanală neavând capse pirotehnice – maşina ar fi luat foc. Într-un comunicat de presă al IPJ Mureş se arată că pachetul suspect ar fi fost observat în cursul dimineţii chiar de către proprietară, care a sesizat imediat acest lucru la 112.

‘La faţa locului s-a deplasat o echipă complexă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate, alături de specialişti ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mureş şi Serviciului Român de Informaţii Mureş. După primele verificări, s-a stabilit că este vorba despre un dispozitiv artizanal care avea ca scop, cel mai probabil, incendierea autoturismului. Dispozitivul a fost anihilat de specialiştii SRI, fără a se pune în pericol siguranţa vreunei persoane. În acest moment se efectuează cercetarea la faţa locului, urmând a se continua activităţile specifice pentru clarificarea tuturor aspectelor legate de incident’, se arată în document.

Procurorii DIICOT continuă cercetările în acest caz.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.