Test de ALARMĂ AERIANĂ

sirene_bloc_sistem_alarma  Miercuri, 1 octombrie 2014, la ora 11.00, în județul Mureș, se va desfășura un EXERCIŢIU DE TESTARE A SISTEMULUI DE ALARMARE ÎN SITUAŢII DE URGENŢĂ LA NIVEL JUDEȚEAN. Acesta presupune verificarea funcționării sirenelor de alarmare prin acționare locală și centralizată (unde este posibil) și vor fi desfășurate de către structura cu atribuții privind situațiile de urgență de la nivelul unităților administrativ teritoriale.

Semnalul introdus va fi ALARMĂ AERIANĂ care constă în 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele și anunţă populația despre apariția pericolului imediat a unui atac aerian asupra localității. Într-o situație reală, la recepționarea acestui semnal cetățenii trebuie să se deplaseze cât mai repede către un adăpost de protecție civilă sau o încăpere subterană, pasaj, tunel sau adăposturi naturale.

Pe timpul desfăşurării acestei activităţi, locuitorii județului NU trebuie să-şi întrerupă activitatea normală, deoarece acest exerciţiu implică doar personalul de la nivelul administraţiei publice locale.

Precizăm faptul că orice semnal de alarmare în situaţii de urgentă difuzat, în afara celui din data de 01.10.2014 ora 1100, trebuie tratat ca fiind unul real.

Scopul acestor exerciții este de a informa populația asupra importanței cunoașterii semnalelor de alarmare specifice.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.