The Straits la Peninsula

Publicul celui mai mare festival din România, Peninsula, va cânta pe 23 august în faţa Scenei Mari hiturile Dire Straits alături de headlinerul The Straits! După concertul de mare success susţinut în Royal Albert Hall, foştii membri Dire Straits Alan Clark şi Chris White au decis să dea startul unui turneu, alături de colegii lor muzicieni de mare rang. Au urmat concerte în Marea Britanie, precum şi alte ţări din Europa, dar şi în Abu Dhabi, iar hiturile Dire Straits au avut un success uriaş peste tot fiind primite cu mare entuziasm. Sunetul unic al clasicului Dire Straits – aşa i-au descris cei de la Daily Express. Alan Clark s-a alăturat Dire Straits în 1980, ca primul lor clăpar şi a jucat un rol crucial în drumul spre succes al formaţiei – lucru demonstrat şi de faptul că restul trupei îl privea ca pe un director muzical neoficial. Înafară de activitatea sa din Dire Straits a mai colaborat cu artişti precum Eric Clapton, Bob Dylan, Tina Turner sau Bee Gees. Saxofonisitul Dire Straits, Chris White, a colaborat şi după destrămarea trupei cu Mark Knopfler, însă şi alte nume grele ale industriei i-au apreciat telentul, cum ar fi Paul McCartney, Ray Charles, Joe Cocker sau Robbie Williams.

Peninsula 2012 se apropie cu paşi vertiginoşi – trupele se pregătesc de concerte, iar DJ-i de petreceri până în zori. Vineri va mixa la Freedom Music Arena Subotage (HU), iar sâmbătă, tot din Ungaria – Beatman &Ludmilla şi Karanny, pentru ca party-ul de duminică să îl încheie Barany Attila (HU).

Pe Ciuc Music Live Stage vor urca sâmbătă artiştii de marcă ai underground-ului românesc, reprezentanţi de seamă ai hip-hop-ului: Facem Records, urmaţi de Besh o Drom (HU). Duminică, scena îi primeşte pe Shukar Collective, trupă ce a cucerit deja public pe întreg mapamondul cu combinaţia ei de ritmuri ţigăneşti autentice şi muzică electronică. Tot duminică, înainte de finlandezii de la Children of Bodom pe scena mare vor cânta cei de la Subscribe.

Biletele pentru Peninsula 2012 au fost puse în vânzare în reţeaua de magazine Eventim şi pe www.eventim.ro. Până pe 1 august costul unui abonament este de 100 de lei şi a unui bilet de o zi 40 de lei, iar după această dată, respectiv în timpul desfăşurării evenimentului, tichetul valabil 4 zile va costa 150 de lei, iar cel de o zi – 60 de lei. Festivalul Peninsula 2012 va avea loc între 23 şi 26 august pe malul Mureşului, în vecinătatea Complexului de Agrement Weekend din Târgu Mureş.

Sursa: Peninsula

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.