Țigani mai curați în Harghita

pachete igienaPeste 700 de familii de etnie romă din Harghita au primit pachete conţinând materiale de igienă personală şi curăţenie, în cadrul unui program de reducere a abandonului şcolar, derulat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) şi finanţat de Consiliul Judeţean.

Igiena personală vs integrarea

Potrivit unui comunicat al CJ Harghita ideea derulării acestui program a plecat de la realitatea că, de cele mai multe ori, copiii proveniţi din familii de etnie romă sunt marginalizaţi şi ignoraţi la şcoală şi descurajaţi să participe la activităţile clasei, motivul fiind legat de igiena precară a acestora. Pentru a preîntâmpina această problemă, specialiştii DGASPCHR Harghita au avut ideea achiziţionării de materiale de igienă personală şi curăţenie, pentru familiile de etnie romă.

Igienă pentru 730 de familii

Prin intermediul mediatorilor şcolari şi sanitari, cu sprijinul primăriilor şi şcolilor au fost distribuite, în lunile noiembrie şi decembrie, pachete cu materiale de igienă şi curăţenie pentru număr de 730 de familii, din cadrul cărora sunt trimişi la şcoală 1.646 de copii.
Cele mai multe astfel de pachete, adică 136, au ajuns la primăria Avrămeşti, programul derulându-se şi în localităţile Atid, Cristuru-Secuiesc, Şimoneşti, Odorheiu-Secuiesc, Mărtiniş, Zetea, Topliţa, Gheorgheni, Cozmeni şi Plăieşii de Jos.
În cadrul aceluiaşi program, zeci de copii de etnie romă au mers în excursie în municipiul Tîrgu-Mureş, pentru a fi motivaţi să vină cu plăcere la cursuri şi să nu abandoneze şcoala

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.