Țiganii pe piața muncii de la Tîrnăveni

,,O viață mai bună” pentru 490 de locuitori ai comunității de romi

Comunitatea de romi de pe strada Rândunelelor din Tîrnăveni va beneficia de o finanțare nerambursabilă în cadrul Programului de Intervenții Prioritare prin intermediul Fondului Român de Dezvoltare Socială. Primăria municipiului Târnăveni în parteneriat cu Grupul de inițiativă a obținut fonduri de la Guvernul României pentru îmbunătățirea condițiilor de trai din comunitatea de romi de pe strada Rândunelelor.
Prin intermediul proiectului integrat „O viață mai bună” se va realiza modernizarea străzii Rândunelelor prin asfaltarea a 500 de metri liniari de drum și pietruirea a 278 de metri. Realizarea a 200 de metri de trotuare, rigole de acostament și două podețe. Prin acest proiect se va crește accesul pe piața muncii a unor membri ai comunității prin consilierea profesională a 30 de persoane, calificarea profesională a 15 persoane și angajarea pe perioada lucrărilor a trei persoane calificate.
„Un obiectiv propus al proiectului îl reprezintă și creșterea gradului de educare a membrilor comunității în domeniul sănătății și al protecției mediului înconjurător, prin realizarea unei campanii de educație pentru sănătate și a unei campanii de educare pentru protecția mediului și gestiunii deșeurilor. De asemenea, se va înființa în cadrul comunității, trei puncte de colectare selectivă a deșeurilor”, a declarat primarul municipiului Tîrnăveni Adrian Matei.

Banii

Grantul acordat pentru realizarea proiectului este completat de o contribuție a comunității de 7,36%, contribuție ce constă în bani. Finanțarea acordată sub formă de grant, va fi administrată de Primărie. Se estimează că de rezultatele proiectului „O viață mai bună” vor beneficia un număr de 490 de locuitori ai comunității de romi.
Proiectul de incluziune socială își propune îmbunătățirea condițiilor de viață și creșterea nivelului de incluziune socială pentru cele mai vulnerabile categorii de persoane din societatea românească. Finanțarea este asigurată din fonduri de la bugetul de stat și dintr-un împrumut rambursabil de la Banca Mondială în valoare totală de 15,4 milioane de euro, iar derularea lui este asigurată de FRDS, pentru a cărui derulare Fondul colaborează și comunică permanent cu Agenția Națională pentru romi.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.