Tigrii n-au pierdut acasă niciun meci!

bcmures_craiova_5_orA fost un week-end dominat de baschet. Sâmbătă şi duminică, BC Mureș şi-a mai completat „coşul cu victorii” cu patru puncte. Astfel, defilăm în campionat fără niciun meci pierdut pe teren propriu.

Meciul cu Craiova se anunţa unul dificil, în care totul depindea de ,,anihilarea” masivului Tyler şi a ,,maşinii de aruncat” Seals. Cum s-a şi dovedit, soluţia a venit din partea lui Mladenovic şi a lui Jelenic. Cei doi au contribuit esenţial la victoria în faţa propriilor fani.

Meciul

Craiovenii au început mai bine jocul, dominând şi conducând primul sfert de la un capăt la altul. Au excelat de partea oltenilor Kovac şi Popescu. Tigrii au ripostat în special prin Peciukas şi Mladenovic. I-am ajuns din urmă doar la mijlocul sfertului al doilea prin coşul lui Păltinişanu, dar cei de la Craiova au revenit la conducere: 30-32 în minutul 13.
A intrat şi Tyler şi jocul craiovenilor s-a mutat sub panoul nostru, de partea cealaltă Brown, ,,Sasha” şi Navickas au punctat. Echipele au mers cap-la-cap până în finalul primei reprize, când BC Mureş conducea cu 42-40 prin coşul lui Mladenovic. Jelenic l-a ţinut bine pe Seals, cei doi pivoţi Mladenovic şi Ivanovic plus cei de pe bancă: Păltinişanu şi căpitanul Jucan au reuşit să domine spaţiul de trei secunde, iar noul venit Navickas a reuşit să intre repede în schema echipei.
În sfertul trei, Căpuşan şi Popescu au readus echipa Craiovei în avantaj. Din fericire, pentru ultima oară în această partidă. Coşul de trei puncte al lui Peciukas (după două ratări consecutive) a dat startul spre o victorie muncită.
Începând din minutul 22, tigrii au mărit încetul cu încetul avantajul, care la un moment dat a ajuns la 13 puncte, diferenţă cu care oltenii au câştigat în tur.
Mladenovic a avut şansa în mână să aducă victoria la o diferenţă şi mai mare, dar sârbul a ratat ambele libere avute cu două secunde înaintea finalului partidei.
În tur tigrii au câştigat cu 88-75.
La închiderea ediției, duminică 19 ianuarie, s-a disputat meciul etapei a 21-a, când tigrii au reușit performanța de 122 la 65 în fața echipei Farul Constanța. Meciul s-a desfășurat la Tîrgu-Mureș, iar arbitrii partidei au fost Dragoș Barbu, Vlad Ghizdăreanu și Amalia Marchiș, iar observatorul Cristian Ungurianu.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.