Tineret în acțiune, și la Reghin

,,Nu sta deoparte. Implică-te”, sub acest slogan echipa TiA (Tineret în Acțiune) face apel la tinerii reghineni să se implice în programul de formare ,,Metode și instrumente de educație non-formală: Tineret în Acțiune” ce se va desfășura la Reghin, în perioada 11-13 mai.

Modulul de formare este realizat cu sprijinul Filiala Reghin a Fundației Creștine Diakonia. Acesta se adresează tinerilor, coordonatorilor de proiecte, voluntarilor, membrilor unui grup informal de tineri, reprezentanților instituțiilor publice implicate nemijlocit în lucrul cu tinerii.

Înscrierea se face on-line până la data de 4 mai 2012 pe adresa www.tinact.ro, programul cursului fiind de 3 zile, orientativ între orele 9 și 17. Vor avea prioritate candidații care sunt la prima participare la modulele din oferta de formare. Rezultatele finale ale selecției se vor anunța în data de 5 mai 2012. Cursul este pregătit și implementat pe baza unei metodologii care pune accent pe participarea activă și angajamentul celor implicați, iar lista persoanelor selectate va apărea pe site-ul www.tinact.ro la secțiunea destinată acestui eveniment. De asemenea, va fi trimisă tuturor candidaților pe adresa de e-mail menționată în formularul de candidatură.

Ce se urmărește

La finalul acestui modul de formare, participanții vor fi capabili să definească caracteristicile educației non-formale; să selecteze instrumente și metode ale educației non-formale aplicabile în proiecte din cadrul programului Tineret în Acțiune (TiA); să utilizeze instrumente și metode non-formale corespunzătoare priorităților programului TiA; să evalueze activitățile non-formale derulate în cadrul programului.

Cei care îi vor îndruma pe tinerii doritori de a se înscrie în proiect sunt formatorii Bogdan Romanică și Rozalia Timar.
Modulul face parte din oferta de formare a Rețelei Naționale a Formatorilor Programului Tineret în Acțiune alături de ,,Metode și instrumente de Educație Non-formală în context Tineret în Acțiune”, ,,Elemente de constituire și funcționare a unui ONG”, ,,Scrierea proiectelor Tineret în Acțiune”, ,,Managementul proiectelor Tineret în Acțiune”, „Managementul voluntarilor în context Tineret în Acțiune”.

,,Tineret în Acțiune” (Youth in Action) este programul Uniunii Europene care susține activitățile de învățare nonformală pentru tineri, prin finanțarea de proiecte. Acesta vine în continuarea programului „Tineret” (Youth) și este implementat în perioada 2007 – 2013. Programul, cu finanțare de la Comisia Europeană, vizează promovarea cetățeniei active în rândul tinerilor, dezvoltarea sentimentelor de solidaritate și toleranță, sprijinirea înțelegerii reciproce între tinerii din diferite țări, promovarea cooperării europene și contribuția la îmbunătățirea calității sistemelor de susținere a activității de tineret.

Cristina Vancea

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.