Reuniunea tinerilor ortodocși din Baia Mare

ortodocsiCea de-a doua ediţie a reuniunii Tinerilor creştini ortodocşi din România s-a desfășurat în perioada 3-6 septembrie la Baia Mare. A fost un eveniment de mare amploare, organizat de Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului, cu implicarea a 39 de parohii din Baia Mare şi împrejurimi.
După ce anul trecut aceleaşi gazde au organizat prima reuniune a tinerilor ortodocşi din partea de nord-vest a României, anul acesta, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, au iniţiat o altă manifestare religioasă pentru tineri, însă de amploare naţională.
La eveniment au participat peste 2.600 de tineri din toate eparhiile din ţară, precum şi 200 de tineri din diaspora românească şi de alte naţionalităţi, din partea unor biserici ortodoxe surori.
Tema reuniunii a fost centrată pe Anul Omagial Euharistic și pe comemorarea a 300 de ani de la moartea martirică a sfinților brâncoveni. Programul include conferinţe pe teme legate de vârsta tinereţii și dezbateri, rugăciune, vizite la muzee şi la alte obiective turistice ale zonei, precum şi concerte serale, susţinute de către tinerii artişti reprezentanţi ai grupurilor prezente.
Din Eparhia Alba Iuliei au participat 50 de tineri liceeni, reprezentând Protopopiatele Blaj, Târnăveni şi Luduş.
Mircea BARBU

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.