Tinerii electronişti sunt în priză

Cercul de electronică de la Clubul Copiilor Luduş va aniversa în curând 40 de ani de activitate. Profesorul ip. Major Carol Eugen este cel care a fost încă de la început forţa motrică, generatoare de mari ambiţii în rândul câtorva generaţii de copii care au trecut pragul laboratorului din str. Avram Iancu. Mulţi copii, poate vreo trei mii, au urcat nu numai strada spre laborator, dar şi drumul spre măiestrie în această lume fascinantă a electronicii, a minunilor care vin şi pleacă pe un simplu conductor electric.

Din ce în ce mai multe premii

„Sincer vă spun, nu ştiu câte premii au câştigat elevii de la cercul nostru în decursul timpului. Nici nu am fost preocupat de acest aspect. Important pentru mine a fost că foştii mei elevi au reuşit în viaţă, indiferent că au urmat drumul electronicii sau viaţa i-a dus în altă parte”, ne-a spus Major Carol-Eugen. O ilustrare perfectă a acestui crez este Mihail – Lucian Man, administrator alături de Gliberto De March la o importantă fabrică din oraş, SAMARCU SA.

Fost elev la cercul de electronică, Lucian Man a ajuns într-o funcţie importantă care îi permite să acorde sponsorizări pentru dotarea laboratorului sau pentru deplasările elevilor la concursurile la care a cunoscut şi el succesul la vremea copilăriei şi a tinereţii.

O nouă generaţie

În acest an, elevii cercului condus de Major Carol-Eugen şi sponsorizat de Gilberto de March şi Mihail – Lucian Man au participat la patru concursuri de profil importante la Beclean, Constanţa, Bistriţa şi Tîrgu-Mureş, toate încheiate cu rezultate remarcabile. Dintre cei mai „galonaţi” elevi se remarcă Ionuţ Octavian Crăciun cu patru premii I, două premii II, un premiu III şi un premiu special, alături de George Cristian Coman, Molnar Tas Szilvester şi Vlad Haţegan. Pe Ionuţ Crăciun, profesorul său îl caracterizează ca fiind „serios, studios, nemulţumit întotdeauna de ultimele performanţe şi dornic de progres, un exemplu pentru cei care sunt pasionaţi de electronică”.

Ioan A. Borgovan

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.