Tinerii susţin campania Poliţiei „Aripi frânte”

Problematica violenţei în familie este una de actualitate, un subiect delicat ce necesită o abordare complexă. Intervenţia în astfel de situaţii este una ce necesită tact, dar mai ales necesită colaborarea cu alte instituţii pentru a proteja cu adevărat victima.

În anul 2016, Poliţia Română în colaborare cu Asociaţia Necuvinte a iniţiat Campania „Aripi frânte”, în cadrul căreia s-au realizat mai multe materiale, care au ajuns şi în judeţul nostru, atât în mediul urban, cât şi în satele mureşene.

Scopul campaniei este de a aduce în atenţia comunităţii această problemă, cu consecinţe atât de complexe, pentru ca victimele, copiii lor şi toată lumea să înţeleagă că se poate face ceva. Dacă nu reacţionăm, violenţa nu se va opri: va creşte în frecvenţă, în intensitate, se va transmite – foarte probabil – generaţiilor viitoare şi, din păcate, uneori va duce la pierderi de vieţi.

TINERII MUREŞENI SE IMPLICĂ DIN NOU!

După ce poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au discutat despre acest subiect delicat cu sute de elevi din judeţ, unii dintre ei s-au implicat mai intens în activităţile campaniei, distribuind materiale de informare în comunităţile lor.

Astfel, după cum ne-am obişnuit, Micii Poliţişti Cristeşti, au avut grijă ca în localitatea lor, lumea să fie informată. Să ştie că violenţa în familie nu trebuie tolerată!

Elevii din Petelea s-au oferit să ajute poliţiştii în aceste activităţi, iar după ce au dezbătut subiectul în clasă, au pornit să împartă broşuri de informare cu privire la serviciile pentru victimele violenţei în familie! La Primărie, la dispensar, în comunitate, au dus mesajul nonviolenţei! Dar, cel mai important, şi l-au întipărit ei în minte! Bravo, copii! Felicitări, doamna profesoară!

O altă întâlnire a avut loc cu minunaţii tineri de la VOLUNTAREX, în cadrul căreia s-au discutat aspecte legate de violenţa în familie şi importanta întrebare „Ce pot face eu?”. Întâlnirea s-a încheiat cu alte planuri comune, de implicare în comunitate: activităţi pentru marcarea Zilei Familiei din 15 mai.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.