Tîrnăveni: Cultura rămâne blocată

Consilierii locali au preferat să critice inițiativele primarului fără să aducă nicio îmbunătățire sau propunere. Propunerea primarului de angajare a unui director la Casa de Cultură din Tîrnăveni a fost amânată de către consilieri. După ce postul a fost deblocat în urma intervențiilor edilului, iar consilierii au avut de discutat proiectul care se referea la regulamentul de organizare pentru desfășurarea concursului de proiecte de management pentru Casa de Cultură, decizia a fost amânată. Fără a se strădui să aducă îmbunătățiri proiectului, consilierii au votat repede amânarea propunerii, nemulțumiți de condițiile impuse inițial.

În mapa aleșilor, la ultima ședință ordinară a Consiliului Local Tîrnăveni s-a aflat Regulamentul de organizare și desfășurare a concursului de proiecte de management și Caietul de obiective privind proiectul de management. De asemenea, a fost supusă aprobării și comisia pentru desfășurarea concursului de proiecte și comisia de soluționare a contestațiilor.

Buni la vorbă, răi la faptă

Consilierii au luat cuvântul pentru a aduce diferite critici proiectului propus de primar, fără ca unul măcar să vină cu vreo îmbunătățire. ,,Vreau să spun că în condițiile astea, care sunt fixate pentru ce ne așteptăm noi de la un manager, așa nu se poate vota. Și dumneavoastră sunteți de acord că noi nu putem angaja un manager, indiferent că e pe bază de concurs de proiecte, dacă nu impunem câteva noțiuni, de exemplu să luăm în considerare eficiența financiară raportată la bugetul anual. Eu propun să votăm împotrivă, pentru că ne va costa.”, s-a împleticit Szabo Álbert, consilier UDMR.

,,După câte cunosc eu noi nu putem angaja un manager dacă instituția nu are personalitate juridică, eventual un director care să rămână sub incidența primarului, vă rog să studiați legea.”, a îndemnat hotărât Alin Cimpoca, consilier PNL.

Rezultatul

În aceste condiții Casa de Cultură rămâne în continuare fără conducere, la fel ca și în ultimii ani, activitățile culturale urmând să lipsească din acest motiv la Târnăveni. ,,Am fost personal la București la directorul Agenției Funcționarilor Publici de unde am reușit să obțin un post unic pentru director la Casa de Cultură. M-au surprins consilierii că au amânat acest proiect cu toate că puteau să aducă pe loc îmbunătățiri. Ne luptăm din greu să aducem un spectacol la Tîrnăveni, dar avem nevoie de un om de specialitate care să se ocupe în mod special de cultură.”, a declarat Adrian Matei, primarul municipiului Tîrnăveni.

Mircea Barbu

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.