Toamna a adus trei zile de distracție la Luduș

Tradiționala sărbătoare a toamnei s-a desfășurat în cadrul primitor și prietenesc al Pieței Mari, devenită pe an ce trece mai mult căutată pentru evenimentele pe care le găzduiește. Și în acest an standurile și spațiile destinate producătorilor au fost ocupate de adevărați specialiști în gastronomie și distracție pentru toți. Poate ar fi trebuit să vină mai mulți producători locali și meșteri populari dar, din păcate, aceștia din urmă fie și-au rărit rândurile, fie preferă capitala și străinătatea care le apreciază măiestria pe bani mai mulți.

 

Deschidere inedită

 

În acest an, cetățenii orașului s-au bucurat de un spectacol în plus, neașteptat. Parada portului popular a pornit din Parcul Primăriei având în față o trăsură trasă de doi cai negri, un falnic călăreț urmat de participanții ansamblurilor folclorice. Invitații care au onorat sărbătoarea cu prezența lor au fost Cristina Ilie – secretara Cancelariei Prefectului, senatorul Horea Soporan, deputatul Dinu Socotar, vicepreședinții CJ Mureș, Ovidiu Dancu și Alexandru Câmpean, primarul din Cuci, Ilie Șuta. Au fost prezenți primarul Cristian Moldovan, viceprimarul Kis Istvan și Liviu Botezan, Gelu Puia, Tiberiu Orban, Cornel Luca reprezentanți ai Primăriei și a Consiliului local, Vasile Stoica, comandantul Poliției orașului, Ovidiu Baghiu – directorul CRRN, Liviu Moldovan și Molnar Eugen, oameni de afaceri. O surpriză plăcută a fost prezența inginerului Mihai Manolache de la Ciumbrud, somelier bine documentat și orator înnăscut. După o vizită a invitaților la standurile producătorilor, acolo unde au avut loc discuții interesante, Elisa Cantemir a dat semnalul începerii programului artistic.

 

Nume multe și valoroase

 

În cele trei zile de sărbătoare, pe scenă s-au perindat mulți artiști și Ansambluri folclorice. I-am ascultat și pe amatorii de la Cercul „Tinere talente” din Luduș și pe consacrații Răzvan Circa, Angela Mândrușcă, Ana Georgeta Bala, Alexandru Făgădar, Ionela Moruțan, Roxana și Septimiu Pop, Delia Molnar, Mihai Petreuș, Ioana Toma, Nelu Șopterean, Ioan Dordoi și Felix Gălan, acompaniați de formația condusă de Săndel Gavriș, Mike Zetter, YSSA, LETTY și DJ Even Steven (UNTOLD). Partea coregrafică a fost asigurată de Ansamblurile folclorice din Turda, Iara, Mihai Viteazu, Meseșeni, Cîmpia Turzii, Iernut și Luduș (Ardealul și Hajdina). Pe parcursul celor trei zile s-au desfășurat concursuri amuzante la care au participat copii, dar și adulți, standurile și spațiile de vânzare oferind tuturor un punct de interes, mai mic sau mai mare, dar cu beneficiul ieșirii din rutina zilnică la sfârșit de săptămână.

 

Ioan A. Borgovan

 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.